You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Η επιχειρηματικότητα, η εξωστρέφεια, η κερδοφορία, η διαρκής ανάπτυξη και η αντοχή στην συνεχιζόμενη ύφεση, επιβραβεύθηκαν την Πέμπτη το βράδυ στο ξενοδοχείο Park, με τα βραβεία Επιχειρηματικής Αριστείας «Salus Index 2014» στα πλαίσια της εκδήλωσης της Active Business.

Εικοσιτρεις άξιες επιχειρήσεις (23) κατάφεραν και κέρδισαν ένα δύσκολο στοίχημα αφού όχι μόνο επιβίωσαν, αλλά κατέγραψαν την προηγούμενη χρονιά σημαντικά κέρδη, συνεχίζοντας να επενδύουν παρά τις αντίξοοες συνθήκες και το δύσκολο περιβάλλον, να αυξάνουν το ανθρώπινο δυναμικό τους, να καινοτομούν και να οραματίζονται καλύτερες ημέρες για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα.

Οι επιχειρήσεις αυτές, στέλνουν ήδη ένα μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι στην Ελλάδα πράγματι συντελούνται δημιουργικά και σημαντικά πράγματα, ωστόσο οι επιχειρηματίες, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι θέλουν λιγότερα εμπόδια στην δουλειά τους, συνέπεια, απλοποίηση γραφειοκρατικών διαδικασιών και στήριξη για να βγούμε από την κρίση και να περάσουμε στην επόμενη ημέρα της ανάπτυξης, αφήνοντας πίσω την μιζέρια και τα απόνερα του Μνημονίου.

Οι εταιρείες που βραβεύθηκαν είναι: ΒΙΑΝΕΞ, Pharmathen, Unipharma, Gilead Sciences Hellas, Novartis Hellas, ΠΕΙΦΑΣΥΝ, Boehringer Ingelheim Hellas, Pfizer Hellas, Janssen Cillag, Vitafarm, APIVITA, DEMO, Unilever Hellas, Power Health, Medochemie Hellas, Όμιλος Σαράντη, Actelion, Beiersdorf Hellas, ΣΥΦΑΝΟΠΕ, ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, MSD, Genesis Pharma, SANOFI-AVENTIS.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των ΣΦΕΕ, ΠΕΦ, ΕfEX, ΣΕΙΒ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτείας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου, ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βλάχος, καθώς επίσης ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομικών Υγείας και υπεύθυνος του Τομέα Υγείας στο «Ποτάμι» Λυκούργος Λιαρόπουλος.

Την εκδήλωση άνοιξε ο επικεφαλής της Active Business κ. Σπύρος Κτενάς ενώ συντονιστές της εκδήλωσης ήταν οι δημοσιογράφοι Νατάσσα Ν. Σπαγαδώρου και Μαρία Ακριβού. Ο κ. Κτενάς εγκαινίασε το νέο θεσμό των βραβείων Salus Index και αναφέρθηκε στα κριτήρια των διακρίσεων, τα οποία είναι οι οικονομικές επιδόσεις των εταιρειών υγείας-φαρμάκου-ομορφιάς, η κοινωνική ευθύνη και το ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και οι επενδύσεις σε καινοτομία, έρευνα και ανάπτυξη.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθηναν η κυρία Άννα Ασημακοπούλου, εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Γιώργος Βλάχος. Η κυρία Ασημακοπούλου τόνισε ότι η επιχειρηματικότητα είναι αυτή «που θα μας οδηγήσει στη νέα Ελλάδα, η οποία ακόμα και σε συνθήκες κρίσης μεγαλουργεί», αναφερόμενη στον κλάδο του φαρμάκου. Η χώρα πρέπει να αφήσει πίσω «νοοτροπίες και πρακτικές που την οδήγησαν σε αυτό το χάλι» σημείωσε και προσέθεσε ότι ο μοχλός για να προχωρήσει η χώρα μπροστά είναι οι ανταγωνιστικές και εξωστρεφείς επιχειρήσεις. Πάντως, παραδέχτηκε ότι ως πολιτεία «δεν έχουμε σταθεί στο ύψος της υποχρέωσής μας να στηρίξουμε όσο πρέπει την επιχειρηματικότητα».

Στην ίδια λογική και ο κ. Βλάχος, απευθυνόμενους στους εκπροσώπους των εταιρειών, ανέφερε ότι «μπορεί να σας έχουμε μπερδέψει» με διάφορα «εμπόδια και ανακολουθίες», όμως η στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι «ιδεολογία μας» και όχι ευκαιριακή προεκλογική υπόσχεση.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Φρουζής, τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη της εισαγωγής της καινοτομίας στην παραγωγή, αναφερόμενος στο ΣΦΕΕ Innovation Project που στηρίζει ο ΣΦΕΕ για δεύτερη χρονιά. Επίσης, προέτρεψε την κυβέρνηση, καθώς είναι μέρες κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2015, να πάρει αποφάσεις μακρύτερα από τα όρια που βάζει η τρόικα, για το μέλλον της υγείας και της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κ. Θεόδωρος Τρύφων, τόνισε στην παρέμβασή του ότι πρέπει πλέον ο επιχειρηματικός κόσμος να απαιτήσει τη χάραξη μίας σταθερής πορείας με κοινούς στόχους και λύσεις μεταξύ πολιτείας και επιχειρηματικής κοινότητας για το μέλλον. Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, ανέφερε, υπέστη βίαιη και οριζόντια προσαρμογή, με άδικα μέτρα και παρενέργειες, τις οποίες δεν υπολόγισαν οι κυβερνώντες στη ζυγαριά «τι εξοικονομήθηκε, τι χάθηκε» για τα δημόσια ταμεία –αναφερόμενους σε φόρους και εργοδοτικές εισφορές. Τέλος, τόνισε ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία μπορεί να καλύψει πάνω από το 70% της ζήτησης στην ελληνική αγορά φαρμάκου, προσφέροντας ποιοτικά φάρμακα, σε χαμηλές τιμές και μικρή συμμετοχή για τους ασθενείς.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος, κ. Σταύρος Μπελώνης, στο χαιρετισμό του σημείωσε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια για το φάρμακο και ειδικά για τα φαρμακεία είναι στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που οι κυβερνώντες ευαγγελίζονται. Τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη διαλόγου της κυβέρνησης με όλη την αλυσίδα φαρμάκου, ώστε να υπάρξει ουσιαστική στήριξη και να αρθούν τα εμπόδια που σήμερα προβάλλουν. Ανέφερε, επίσης, ότι τα φαρμακεία διεκδικούν ρόλο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ως στοιχείο καινοτομίας των επιχειρήσεων του κλάδου.

 

Αναλυτικότερα, τα πρόσωπα και οι εταιρείες όπου απονεμήθηκαν οι βραβεύσεις:

1. Κυρία Νέλη Κάτσου, Αντιπρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος Pharmathen.

Η εταιρεία Pharmathen καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των πλέον κερδοφόρων φαρμακοβιομηχανιών της χώρας. Οι εξαγωγές της είναι ίσες με το 1% των συνολικών εξαγωγών της χώρας. Τα 4 τελευταία χρόνια της κρίσης διπλασίασε το ανθρώπινο δυναμικό της φτάνοντας τα 1.000 άτομα ενώ το διάστημα 2013 -2018 υπολογίζεται να επενδύσει σε έρευνα και ανάπτυξη 100 εκατομμύρια ευρώ.

2. κ. Βασίλης Πενταφράγκας, διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της ELPEN

Η ELPEN είναι η δεύτερη πλέον κερδοφόρο ελληνική φαρμακοβιομηχανία με ενεργή παρουσία σε 27 ευρωπαϊκές χώρες και 60 παγκοσμίως. Η εταιρεία διαθέτει δύο θυγατρικές εταιρείες στη Γερμανία και τη Σουηδία. Η σημερινή διάκριση – πέραν των οικονομικών επιδόσεων της εταιρείας – αφορά τις επενδύσεις της επιχείρησης σε έρευνα και ανάπτυξη καθώς επίσης και σε ανθρώπινο δυναμικό αφού η ΕΛΠΕΝ είναι μία από τις εταιρείες που αύξησαν σημαντικά το ανθρώπινο δυναμικό τους στην περίοδο της κρίσης.

3. κ. Μπάμπης Τζανάκης , Associate Director Market Access – Government Affairs at Gilead Sciences Hellas.

Ο νικητής του HIV και της ηπατίτιδας C, η αμερικάνικη Gilead Sciences κατέλαβε στην χώρα μας την πρώτη θέση μεταξύ των πλέον κερδοφόρων θυγατρικών πολυεθνικών επιχειρήσεων φαρμάκου.

4. κ. Ricardo Canevari, διευθύνων σύμβουλος Novartis Hellas

Η πρώτη σε πωλήσεις θυγατρική πολυεθνικής εταιρείας φαρμάκου στην Ελλάδα – η Novartis – κατέλαβε ακόμη μία από τις πρώτες θέσεις στον κατάλογο κερδοφορίας. Η σημερινή διάκριση αφορά το γεγονός ότι η Novartis καταλαμβάνει επίσης την πρώτη θέση σε αριθμό κλινικών μελετών μεταξύ όλων των εταιρειών του κλάδου.

5. κ. Αθανάσιος Μουχτής, γενικός διευθυντής ΠΕΙΦΑΣΥΝ

Ο Πειραϊκός Φαρμακευτικός Συνεταιρισμός – ο ΠΕΙΦΑΣΥΝ – καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε πωλήσεις μεταξύ όλων των φαρμακαποθηκών της χώρας ενώ την ίδια στιγμή καταλαμβάνει μία από τις πρώτες θέσεις στον κατάλογο των πλέον κερδοφόρων φαρμακαποθηκών της χώρας. Οι 30 φαρμακοποιοί οραματιστές που ίδρυσαν τον Συνεταιρισμό πριν 34 χρόνια δεν μπορούσαν να φανταστούν την μετέπειτα εξέλιξη. Σήμερα ο ΠΕΙΦΑΣΥΝ εξυπηρετεί πάνω από 700 φαρμακεία ενώ με προσεκτικά βήματα ετοιμάζεται πυρετωδώς για την επόμενη ημέρα της αγοράς.

6. κ. Μανώλης Μιτάκης, επικεφαλής τμήματος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της Boehringer Ingelheim Hellas

Αποτελεί μία από τις 20 μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες παγκοσμίως,. Στην Ελλάδα ο πολυεθνικός αυτός κολοσσός κατέχει μία από τις τρεις πρώτες θέσεις στον κατάλογο των πλέον κερδοφόρων φαρμακοβιομηχανιών. Το ενδιαφέρον στην περίπτωση της Boehringer είναι ότι πρόκειται για την μοναδική πολυεθνική επιχείρηση με δική της παραγωγική υποδομή στην Ελλάδα, μία παραγωγική υποδομή που συνδέεται με εξαγωγές από την Ελλάδα προς το εξωτερικό.

7. κ. Αντώνης Φουστέρης , Media & Public Relations Manager της Pfizer Hellas

Ο αμερικάνικος κολοσσός – ο οποίος εδώ και 55 χρόνια ευρίσκεται στην ελληνική φαρμακευτική αγορά κατέχοντας κορυφαία θέση στις κατατάξεις των πωλήσεων και της κερδοφορίας – έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στην χώρα μας που τα τελευταία χρόνια ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Η Pfizer Hellas βάσει των δημοσιευμένων στοιχείων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση φαρμάκων στην Ελλάδα.

8. κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αντιπρόεδρος Vianex

Η δεύτερη μεγαλύτερη σε πωλήσεις και η τέταρτη πιο κερδοφόρος ελληνική φαρμακοβιομηχανία κοιτάζει το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία. Η Vianex που αποτελεί την ζωντανή ιστορία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας – καθώς για 90 χρόνια το όνομα Γιαννακόπουλος γράφει την ιστορία του στο ελληνικό φάρμακο – ανοίγει νέους ορίζοντες εξωστρέφειας. Με βάση τη νέα συμφωνία με την Lilly απλώνει τα φτερά της στις απύθμενες αγορές της Κίνας και της Άπω Ανατολής.

9. κυρία Ελένη Λέλου εκπρόσωπος «Φαρμακευτικό Κέντρο – Vitafarm»,

H Vitafarm καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των πλέον κερδοφόρων φαρμακαποθηκών της χώρας. Η Vitafarm ανήκει στον όμιλο φαρμακαποθηκών του επιχειρηματία κ. Σωτήρη Λέλου ο οποίος οργανώνει το επόμενο επιχειρηματικό του βήμα: την δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου Ανεξάρτητων Φαρμακείων.

10. κυρία Ευγενία Μπόζου, Corporate Affairs Director της APIVITA

Όλα ξεκίνησαν σε ένα φαρμακείο αλλά επειδή εργάστηκαν ως μέλισσες κατόρθωσαν να έχουν παρουσία σε 14 χώρες παγκοσμίως και σε χιλιάδες φαρμακεία στην Ελλάδα. Ο κ. Νίκος Και η κυρία Νίκη Κουτσιανά δημιούργησαν προσφάτως τη νέα κυψέλη τους, τις νέες βιοκλιματικές εγκαταστάσεις τους στο Μαρκόπουλο Αττικής. Στην επιχείρηση αυτή που επένδυσε μέσα στα πιο βαθιά σκοτάδια της κρίσης ανήκει δικαιωματικά η επόμενη διάκριση.

 

11. κ. Αριστομένης Βασιλόπουλος, Διευθυντής πωλήσεων DEMO

Είναι ο πρέσβης των ελληνικών γεννοσήμων σε 51 χώρες. Η φαρμακοβιομηχανία DEMO διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια στη νοτιο-ανατολική Ευρώπη και περίπου 1.200 εγκεκριμένα σκευάσματα. Η στόχευση της διοίκησης είναι η ενίσχυση της παρουσίας της στο εξωτερικό. Εκτός των άλλων έχει θέσει σε λειτουργία υποκατάστημα και στην Κίνα ενώ στους επόμενους στόχος είναι η λειτουργία 7 υποκαταστημάτων σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

12. κ. Νίκος Κεφαλάς, διευθύνων σύμβουλος Janssen Cilag

Ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων της Johnson & Johnson, του πληρέστερου γκρουπ εταιρειών φροντίδας υγείας στον κόσμο. Στην Ελλάδα η Janssen ξεκίνησε ως επιστημονικό γραφείο το 1973 για να φτάσει σήμερα να κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στον επίπεδο των πωλήσεων και των κερδών των μεγαλύτερων θυγατρικών πολυεθνικών οίκων φαρμάκου. Στην τελευταία δημοσιευμένη χρήση εμφάνισε κάθετη αύξηση της κερδοφορίας της.

13. κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης, αντιπρόεδρος της Unilever Hellas

Η Unilever αποτελεί έναν πολυεθνικό κολοσσό που δραστηριοποιείται σε πληθώρα τομέων επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως τα τρόφιμα, τα απορρυπαντικά, Σημαντική ωστόσο είναι και η παρουσία του οίκου στον τομέα των καλλυντικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω επιχείρηση συγκαταλέχθηκε και στη λίστα των Diamonds of the Greek Economy.

14. κυρία Λιλύ Περγαντά, διευθύνουσα σύμβουλος Power Health

15. κ. Αντώνης Ευμορφιάδης, γενικός διευθυντής Medochemie

H Medochemie Hellas αποτελεί ζωτικό κύτταρο ενός πολυεθνικού ομίλου o οποίος διαθέτει 11 μονάδες παραγωγής και ο οποίος βραβεύτηκε ως ένας από τους 10 κορυφαίους εξαγωγικούς ομίλους της Ευρώπης. Η Medochemie Hellas προχώρησε το 2011 σε αναδιοργάνωσή της για να γίνει στα χρόνια που ακολούθησαν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία σε πωλήσεις γεννοσήμων στον ΕΟΠΥΥ.

16. κ. Νίκος Ευαγγέλου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Σαράντη

Αμιγώς Ελληνική , Εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, Με 9 θυγατρικές εταιρείες , Με βασική παραγωγική δραστηριότητα στην Ελλάδα , Με προϊόντα που έχουν ενσωματωθεί στο DNA του Έλληνα καταναλωτή , Και εξαιρετικά οικονομικά στοιχεία παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία.

17. κυρία Ελένη Τέντου, διευθύνουσα σύμβουλος της Actelion

18. κ. Νικόλαος Τσακαλάκης, country manager της Beiersdorf Hellas

Γνωστή από τη δεκαετία το ’30 η Nivea είναι ένα από τα μεγάλα όπλα του γερμανικού ομίλου της (Μπάϊερσντορφ) Beiersdorf. Η εν Ελλάδι θυγατρική της έχει ισχυρή παρουσία σε 18 διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων μέσω των οποίων η ίδια κατόρθωσε να κατακτήσει μία από τις πρώτες θέσεις στον κατάλογο των πλέον κερδοφόρων εταιρειών καλλυντικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι και το 2014 η εταιρεία “τρέχει” με διψήφιο ποσοστό αύξησης πωλήσεων.

19. κ. Νίκος Μάραντος , Πρόεδρος του ομίλου ΣΥΦΑΝΟΠΕ

Ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιιών Νότιας Πελοποννήσου ιδρύθηκε το 1994 από 76 φαρμακοποιούς. Σήμερα εξυπηρετεί πάνω από 300 φαρμακεία κατέχοντας ηγετική θέση στην διακίνηση φαρμάκων. Τα σχέδια της διοίκησης δεν σταματούν εδώ αφού η στόχευση είναι η επιχείρηση να μεταλλαχθεί σε εταιρεία παροχής και υποστηρικτών υπηρεσιών προς τα φαρμακεία. Τα φαρμακεία του δικτύου Green Pharmacy θα αποτελέσουν σημαντικό κομμάτι της δραστηριότητας του ΣΥΦΑΝΟΠΕ.

20. κ. Χρήστος Μουρίκης, Εμπορικός Διευθυντής ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ

21. κ. Κυριάκος Μπερμπεριάν, Head of Market Access & Governmental Affairs της Genesis Pharma SA

22. κ. Hasseb Ahmad, Διευθύνων Σύμβουλος MSD Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας

23. κυρία Άννελη Ξηρογιάννη, εκπρόσωπος Unipharma Κλέων Τσέτης

 

Search

Facebook

Προβληθείτε εδώ

Ημερομηνία

November 2020
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Ο Καιρός στην Αθήνα
Sorry! No actual weather data available!


Tag Cloud