You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Γράφει η Κατερίνα Καρέλλα

 

Διαδικτυακές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις γίνονται σε πολλές χώρες, με την πρόθεση να βοηθήσουν στην θεραπεία της Μητέρας Γης, και στο καθαρισμό της ενέργειας των ανθρώπων, μέσω του ήχου. Αυτές οι εκδηλώσεις βοηθούν να δημιουργηθεί, ένα μεγάλο κύμα θετικής δόνησης, επηρεάζοντας θεραπευτικά εμάς και τον πλανήτη μας.

Ο Ήχος και η θετική επίδραση του στον άνθρωπο και στο περιβάλλον του, έχει επισημανθεί από την αρχαιότητα σε όλα σχεδόν τα Θρησκευτικο-φιλοσοφικά συστήματα.

Στην Ινδουιστική Φιλοσοφία και στο Θιβετιανό Βουδισμό, το πνευματικό μάντρα «ΟΜ», θεωρείται ότι είναι ο «αρχέγονος, ιερός ήχος», απ όπου αναπτύχτηκε το Σύμπαν. Προϋπήρχε ως η φυσική ενέργεια του «βουητού» πριν καν εμφανιστεί ο υλικός κόσμος και έμοιαζε με τη δόνηση του ήχου του ΟΜ. Αυτή η ίδια δόνηση, πιστεύεται ότι συνεχίζει να υπάρχει παντού γύρω μας, ακόμα και μέσα μας.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες των ήχων στο σώμα το νου και την ψυχή, είχε μελετηθεί ήδη από τον Αριστοτέλη και τον Πυθαγόρα, Η μουσική για τους Αρχαίους Ελληνες ήταν ένα μέσο εκπαίδευσης, κοινωνικοποίησης, θεραπείας, και κάθαρσης. Οι Πυθαγόρειοι, είχαν ένα καθημερινό πρόγραμμα μουσικοθεραπείας με μουσική πριν την κατάκλιση, για να χαλαρώσουν από τις εντάσεις και τους θορύβους της ημέρας και να έχουν ένα ελαφρύ ύπνο με ωραία όνειρα. Επίσης όταν ξυπνούσαν τραγουδούσαν ορισμένα λυρικά κομμάτια να ενεργοποιηθούν και να είναι έτοιμοι για τις απατήσεις της ημέρας.

Σήμερα, γνωρίζουμε ότι μια μορφή ενέργειας μπορεί να μετατραπεί σε άλλη μορφή – ηλεκτρική ενέργεια σε ήχο, ηλεκτρική ενέργεια σε θέρμανση, η θερμότητα σε ηλεκτρική ενέργεια κλπ Σύμφωνα δε, με την περίφημη εξίσωση του Αϊνστάιν, η ύλη δεν είναι τίποτα άλλο από κύματα ενέργειας.

Εδώ και δεκαετίες, το Ιατρικό προσωπικό της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA) ,έχει αναγνωρίσει τη σημασία της μουσικής για την ψυχολογική υποστήριξη των αστροναυτών στις διαστημικές αποστολές μακράς διάρκειας. Επιβάλλεται στους Κοσμοναύτες του Διαστημικού Σταθμού, να παίζουν ένα μουσικό όργανο ή να τραγουδούν κάθε μέρα για μισή περίπου ώρα. Αυτό τους βοηθά, να διατηρήσουν την ψυχική ισορροπία τους και τις ανθρώπινες πτυχές τους, μέσα στην απομόνωση της αποστολής τους.

Στη θεωρία αυτή βασίζεται και η Ηχοθεραπεία. Οι ήχοι, με τις δονήσεις που δημιουργούν, διαχέονται στα κύτταρα τους σώματος, με αποτέλεσμα να πάλλονται αρμονικά και συγχρονισμένα. Με το τρόπο αυτό ενεργοποιούν και τους φυσικούς μηχανισμούς Χαλάρωσης και Αυτοθεραπείας .

Σε σωματικό επίπεδο, οι ήχοι δρουν μέσω της ακοής και της αφής.

Στο ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο, οι ήχοι απευθύνονται άμεσα στα συναισθήματα, μέσω του λιμβικού συστήματος, χωρίς να γίνεται «λογοκρισία» από τη λογική.

Το Ηχομασάζ, είναι κομμάτι της Ηχοθεραπείας και έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα και το μακρινό Θιβέτ. Οι ήχοι των Θιβετιανών Ηχογαβάθων, (Tibetan Singing Bowls) που χρησιμοποιούνται, δρουν χαλαρωτικά και εξισορροπητικά και έτσι υποστηρίζουν τη φυσική τάση του οργανισμού να επανέλθει σε αρμονία και σε καλύτερη υγεία.

Οι Ηχογαβάθες κατασκευάζονται από 12 μέταλλα και όταν κρούονται, εκπέμπουν ήχους σε διαφορετικές συχνότητες. Τα ηχητικά αυτά κύματα, μεταφέρονται και απορροφούνται από το σώμα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε νερό. Είναι ένα φαινόμενο ακριβώς ανάλογο με τα υδάτινα κύματα, τα οποία σχηματίζονται αν ρίξουμε μια πέτρα σε ήρεμα νερά. Σχηματίζονται ομόκεντροι κύκλοι, που η διάμετρος τους αυξάνεται όσο απομακρύνονται από το σημείο στο οποίο έπεσε η ηχογόνα πηγή ( δηλαδή η πέτρα), που στην περίπτωση της ηχοθεραπείας είναι η ηχογαβάθα.

Ετσι τα κύτταρα του σώματος εναρμονίζονται με τις δονήσεις του ήχου, το σώμα εισέρχεται σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης και σταδιακά :

➢ Μειώνονται οι Μυϊκές εντάσεις και αποβάλλεται γρήγορα το άγχος

➢ Αυξάνεται η Παραγωγή Άλφα κυμάτων στον Εγκέφαλο, ο νους ηρεμεί και έτσι

απελευθερώνεται η δημιουργικότητα και η αποφασιστικότητα μας

➢ Εναρμονίζονται τα Τσάρκας ( Ενεργειακά κέντρα) και επέρχεται ορμονική ισορροπία και

Εσωτερική Αρμονία

➢ Αυξάνεται η αυτοπεποίθηση, και η αποδοτικότητα

➢ Βοηθά συμπληρωματικά στην ανακούφιση από διάφορους πόνους, όπως πονοκέφαλοι,

πόνοι πλάτης, αυχένα, μέσης κλπ

➢ Βοηθά στην αναζωογόνηση του προσώπου, όταν συνδυάζεται με ηχομασάζ Προσώπου.

Το Ηχομασάζ γίνεται σε κρεβάτι μασάζ, όπου οι Ηχογαβάθες, τοποθετούνται πάνω στο σώμα( ενώ φοράτε άνετα ρούχα) με συγκεκριμένη διαδικασία και κρούονται με μία μαλέτα, ρυθμικά και απαλά.

Θεραπεύουμε τον πλανήτη και την ύπαρξη σας με την Δύναμη του Ήχου

 

Σημείωση: Οι Εναλλακτικές Θεραπείες δρουν συμπληρωματικά και ολιστικά και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν ή υποκαθιστούν την κλασσική ιατρική ή οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή

 

Search

Facebook

Προβληθείτε εδώ

Ημερομηνία

January 2021
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ο Καιρός στην Αθήνα
Sorry! No actual weather data available!


Tag Cloud