You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Lilly – ΒΙΑΝΕΞ: Μια διεθνής βιομηχανία επενδύει στην Ελλάδα

 Εξαιρετική σημασία για τη χώρα μας και την ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποτελεί η συμφωνία της παγκόσμιας φαρμακευτικής εταιρείας LILLY και της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ για την εκχώρηση μέρους της παραγωγής φαρμάκου της πρώτης με προορισμό τρίτες χώρες, στα εργοστάσια της ΒΙΑΝΕΞ στην Ελλάδα.

Τη Συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση της συμφωνίας τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος ΚΕΕΕ και ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Ο Υπουργός Υγείας χαιρετίζοντας τη σημαδιακή αυτή για το μέλλον της χώρας συμφωνία είπε: «Αυτή πρέπει να είναι η Ελλάδα. Η Ελλάδα της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας. Να φύγουμε από τα τετριμμένα, τα μνημόνια και την τρόικα, να φύγουμε από τη μιζέρια και να κατακτήσουμε τον κόσμο».

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Φόρουμ του ΕΒΕΑ (EPhForT), Διονύσης Φιλιώτης, τόνισε ότι η συμφωνία αυτή αποδεικνύει τις δυνατότητες του ιδιωτικού τομέα της χώρας μας να διεκδικήσει επενδύσεις από την παγκόσμια αγορά για ανάπτυξη και να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στη διεθνή οικονομία. Τα μακροπρόθεσμα άυλα οφέλη της συμφωνίας αυτής ξεπερνούν κατά πολύ την προστιθέμενη αξία που παρέχει ο μεγαλύτερος τζίρος της ΒΙΑΝΕΞ (περίπου 4%) στην αύξηση του ΑΕΠ και στις θέσεις εργασίας (135 νέες θέσεις εργασίας). Η τεχνογνωσία που θα έρθει στη χώρα μας, η σημειολογία της επένδυσης που θα αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης της ελληνικής βιομηχανίας είναι πολύ μεγαλύτερη από τους αριθμούς που μπορεί να βάλει οποιοσδήποτε δίπλα στην ίδια την επένδυση (>€1,5). Η συμφωνία αυτή είναι μια ακόμη επιτυχία του EPhForT στην προσπάθεια για υγιή ανάπτυξη στην Ελλάδα και θα ακολουθήσουν και άλλες είπε ο Διονύσης Φιλιώτης.

Ο Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, είπε «Σήμερα είναι μέρα χαράς όχι μόνο για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία αλλά για την Ελλάδα και τον ελληνισμό». Αναφέρθηκε στη μακρόχρονη πορεία της ΒΙΑΝΕΞ μίλησε για τη συμφωνία και την καλή σχέση με τη LILLY και πρόσθεσε ότι η έξοδος από την κρίση μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με σκληρή δουλειά. «Εμείς σηκώνουμε τα μανίκια και δουλεύουμε σκληρά για μια νέα Ελλάδα» είπε.  Ο Πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ Παύλος Γιαννακόπουλος συμμετείχε στη Συνέντευξη Τύπου και είπε «Η ΒΙΑΝΕΞ κατέχει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας με εξωστρέφεια τις τελευταίες δεκαετίες και θα συνεχίσει να προσφέρει και στο μέλλον με την ίδια αφοσίωση και στο μέλλον».

Ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ, Σπύρος Φιλιώτης είπε «Η Lilly εμπιστεύεται την Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια και δεν είναι η πρώτη φορά που επενδύει σε παραγωγή σε ελληνικές μονάδες. Από το ξεκίνημα μας, στόχος  μας ήταν και παραμένει να παράγονται όσο το δυνατόν πιο πολλά φάρμακα στην Ελλάδα. Όντας προσηλωμένοι λοιπόν στην προσπάθεια αυτή, διατηρούμε από την δεκαετία του 80 συνεργασία με την ΒΙΑΝΕΞ που αφορά στην παραγωγή φαρμάκων. Η νέα αυτή συμφωνία εντούτοις αφορά κλίμακα παραγωγής πολύ διαφορετική από κάθε άλλη στο παρελθόν. Πάνω από δέκα εκατομμύρια συσκευασίες θα παράγονται στα εργοστάσια της ΒΙΑΝΕΞ με προορισμό αρχικά την Κίνα. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Μπορεί να ακολουθήσουν και άλλα φάρμακα. Η προοπτική είναι εξαιρετική».

Ο Director Quality Assurance της LILLY S.A.C.I. για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική, και Ασία, Alan Keleher, είπε: «Η Lilly είναι μια από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες στον πλανήτη και εφαρμόζει με πολύ μεγάλη συνέπεια τους κανόνες GMP (Good Manufacturing Practice). Τα φάρμακά της παράγονται παντού στον κόσμο με την ίδια ακριβώς διαδικασία και υπόκεινται στους ίδιους ελέγχους. Η διαδικασία επιλογής των συνεργαζομένων εργοστασίων είναι ιδιαίτερα αυστηρή. Η επιλογή της ΒΙΑΝΕΞ μέσα από μια μακροχρόνια αξιολόγηση επιβεβαιώνει την αρτιότητα των εγκαταστάσεών της, που είναι εφάμιλλες με τα καλύτερα εργοστάσια διεθνώς σε εξοπλισμό, ανθρώπινο δυναμικό και διαδικασίες».

Search

Facebook

Προβληθείτε εδώ

Ημερομηνία

October 2020
M T W T F S S
« Oct    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Ο Καιρός στην Αθήνα
Sorry! No actual weather data available!


Tag Cloud