You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

H Siemens παρουσίαζει νέες κλινικές διαγνωστικές λύσεις

Στο 20ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κλινικής Χημείας και Εργαστηριακής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο στις 19-23 Μαΐου, τo Τμήμα Διαγνωστικών του Τομέα Υγείας της Siemens παρουσίασε τα νέα και καινοτομικά προϊόντα του, που έχουν σχεδιαστεί για να μεταμορφώσουν την εργαστηριακή διαγνωστική επιστήμη και να παρέχουν βέλτιστη κλινική πληροφορία σε συνδυασμό με την άριστη εργαστηριακή πρακτική. Οι επισκέπτες της έκθεσης με θέμα “Test smarter. Run faster.“ είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το χαρτοφυλάκιο της Siemens που περιείχε νέα προϊόντα για παρακλίνιες εξετάσεις (POC – point-of-care), λύσεις για τον αυτοματισμό και την πληροφορική, καθώς και να «δουν» πλήρως ανεπτυγμένες τις δυνατότητες των εργαστηρίων τους μέσω διαδραστικών, τρισδιάστατων επιδείξεων που πραγματοποιήθηκαν στη Ζώνη Augmented Reality (AR).

«Στη Siemens, έχουμε πάθος να δίνουμε απαντήσεις που βοηθούν τους πελάτες μας να ανταποκριθούν με επιτυχία στις σημερινές προκλήσεις του τομέα της Υγείας», δήλωσε ο Michael Reitermann, Διευθύνων Σύμβουλος του Τμήματος Διαγνωστικών του Τομέα Υγείας της Siemens. «Το φετινό συνέδριο IFCC EuromedLab προσφέρει μια εξαιρετική πλατφόρμα για να αναδείξουμε τον τρόπο με τον οποίο βοηθάμε τους πελάτες μας να αντιμετωπίσουν τις πλεον απειλητικές ασθένειες, ενώ βελτιώνουμε την αποτελεσματικότητα της ροής εργασίας τους».

 

Όργανα και Εξετάσεις: Προωθώντας την Κλινική Υπεροχή

Αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη ανάγκη για παρακλίνιες εξετάσεις (γνωστές και ως near-patient testing), η Siemens ανέδειξε τις προηγμένες λύσεις POC που διαθέτει, οι οποίες προσφέρουν ποιότητα εξετάσεων εργαστηριακού επιπέδου και άμεση λήψη αποτελεσμάτων επειγόντων εξετάσεων στους κλινικούς γιατρούς. Οι λύσεις αυτές περιλαμβάνουν το σύστημα Xprecia Stride™ Coagulation Analyzer1,2, ένα νέο φορητό σύστημα αιμόστασης που μετρά χρόνο προθρομβίνης (PT/INR) και είναι το πρώτο προϊόν που αναπτύχθηκε από τη Siemens σε συνεργασία με την Universal BioSensors. Επιπλέον, στο περίπτερο της Siemens ήταν δυνατή η προεπισκόπηση του αναλυτή Stratus® CS 200 Acute Care™ Diagnostic System1,2, ενός εύχρηστου αναλυτή POC με πλήρες μενού εξετάσεων για τη διαχείριση ασθενών με συμπτώματα καρδιαγγειακών νόσων.

Στο τμήμα αιματολογίας και αιμόστασης του περιπτέρου της Siemens παρουσιάστηκε ο αναλυτής Sysmex® CS-5100 System2,3,4, ένας νέος αναλυτής αιμόστασης υψηλής παραγωγικότητας με τεχνολογία τυχαίας προσπέλασης που επιτρέπει στα εργαστήρια να επιτύχουν αυξημένη ακρίβεια αποτελεσμάτων με την πρώτη μέτρηση, μέσω του εντοπισμού και της διαχείρισης ακατάλληλων δειγμάτων πριν την μέτρηση. Οι επισκέπτες είχαν επίσης την ευκαιρία να δουν από κοντά το σύστημα CellaVision® DM962,5, ένα ψηφιακό σύστημα αναγνώρισης των έμμορφων στοιχείων του αίματος που χρησιμοποιείται από τα κλινικά εργαστήρια για την αυτοματοποιημένη μικροσκοπική εξέταση των κυττάρων του αίματος, που πλέον είναι διαθέσιμο στους πελάτες της εταιρίας μετά τη συμφωνία με την εταιρεία Cellavision AB.

Επιπλέον, η Siemens παρουσίασε τον αναλυτή Versant® kPCR Molecular System2,3, ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα που προσφέρει ευελιξία και ακρίβεια αποτελεσμάτων σε ένα ευρύ πάνελ μοριακών εξετάσεων. Επιπλέον, μια από τις πολλές παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Ζώνη AR ήταν μια εικονική αναπαράσταση του συστήματος της Copan WASP®:Walk-Away Specimen Processor2,6, που αυτοματοποιεί βασικά βήματα της επεξεργασίας μικροβιολογικών δειγμάτων.

Μέσα από οθόνες αφής, οι επισκέπτες είχαν επιπλέον την ευκαιρία για πρόσβαση στο κορυφαίο μενού προσδιορισμών της Siemens, που περιλαμβάνει τις εξετάσεις ADVIA Centaur® Vitamin D Total, Enhanced Liver Fibrosis (ELF) και DCA® HbA1c 2,7,8. Η εξέταση DCA HbA1c είναι πλέον διαθέσιμη ως βοήθημα για την διάγνωση αλλά και για την παρακολούθηση του διαβήτη.

 

Αυτοματισμός και IT: Επιτυγχάνοντας την βέλτιστη ροή εργασίας στο κλινικό εργαστήριο

Με στόχο την βελτιστοποίηση της ροής εργασίας των εργαστηρίων, η Siemens επέδειξε τα τελευταία προϊόντα αυτοματισμού και πληροφορικής που διαθέτει, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος VersaCell® X3 Expansion Pack2,9 που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα. Η προσθήκη του VersaCell X3 Expansion Pack δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης έως τριών μεμονωμένων συστημάτων ανοσολογίας, κλινικής χημείας και ανοσοβιοχημείας της Siemens σε ευέλικτες διαμορφώσεις. Η λύση VersaCell, με το μοναδικό σύστημα διαχείρισης δειγμάτων που διαθέτει, ενσωματώνει την προ και μετά αναλυτική διαχείριση δειγμάτων σε μια ενοποιημένη πρόταση, ενώ παρέχει βέλτιστο συνδυασμό εξετάσεων κλινικής χημείας και ανοσολογίας με ενιαία διαχείριση δειγμάτων.

Μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα προβολών προσέφερε στους επισκέπτες μια τρισδιάστατη κινηματογραφική εμπειρία προκειμένου να μάθουν περισσότερα για το σύστημα Aptio™ Automation2. Πρόκειται για μια ενοποιημένη λύση που έχει σχεδιαστεί για να μεταμορφώσει τις διαδικασίες και να διαχειριστεί αποτελεσματικά τη ροή των δειγμάτων και της πληροφορίας στο κλινικό εργαστήριο, συνδυάζοντας κορυφαία απόδοση, προσαρμοστικότητα και ευφυή τεχνολογία με την τεχνογνωσία που διαθέτει η Siemens στον τομέα της αυτοματοποίησης. Οι νέες προσθήκες στη λύση Aptio που παρουσιάστηκαν είναι η δυνατότητα κλασματοποίησης δειγμάτων και η δυνατότητα πωματισμού των κλασμάτων καθώς και η συνδεσιμότητα με τον αναλυτή αιμόστασης Sysmex CS-5100 1,2,3. Αναλυτικές πληροφορίες για το σύστημα διαχείρισης δεδομένων CentraLink™ Data Management System2της Siemens, που χρησιμοποιείται για την ολοκληρωμένη διαχείριση αποτελεσμάτων στο σύστημα Aptio Automation, ήταν επίσης διαθέσιμες στους επισκέπτες.

Το εξειδικευμένο προσωπικό της Siemens ήταν επίσης σε ετοιμότητα για να συζητήσει την επιτυχημένη εφαρμογή της πλατφόρμας Siemens Remote Service2 (SRS) για το κλινικό εργαστήριο. Η λύση SRS που είναι ήδη διαθέσιμη στους πελάτες του Τομέα Υγείας της Siemens παγκοσμίως, θα βελτιστοποιήσει την απόδοση των κλινικών εργαστηριακών συστημάτων της Siemens και την φροντίδα του ασθενή μέσω μίας πλέον αποτελεσματικής διαδικασίας διαχείρισης προβλημάτων εξ’ αποστάσεως.

 

Εξυπηρέτηση Πελατών

Το περίπτερο της εταιρείας διέθετε ακόμα ειδικό χώρο για την παρουσίαση των προηγμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Siemens που έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίσουν ότι οι επαγγελματίες του χώρου της Υγείας παραμένουν ενημερωμένοι για τα προϊόντα και τις λύσεις στην ολοκληρωμένη διαχείριση νοσημάτων. Τα προγράμματα αυτά περιλαμβάνουν το εξατομικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης Personalized Education Plan (PEP)10 της Siemens, την πρώτη πλήρως εξατομικευμένη και ευρέως προσβάσιμη εικονική εκπαιδευτική πρόταση, καθώς και την διαχείριση του PEP μέσω του ΡΕΡ Administrator. Το PEP Administrator είναι ένα διαδικτυακό λογισμικό ενσωματωμένο στο PEP, που παρέχει μία έξυπνη διεπιφάνεια για την απλοποίηση της διαχείρισης της εκπαίδευσης και την αυτοματοποίηση των χρονοβόρων διαδικασιών που απαιτούνται για να επιτευχθεί η συμμόρφωση.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την παρουσία της Siemens στο IFCC EuromedLab 2013 καθώς και πληροφορίες για τα workshops είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.siemens.com/IFCC

Search

Facebook

Προβληθείτε εδώ

Ημερομηνία

December 2020
M T W T F S S
« Oct    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ο Καιρός στην Αθήνα
Sorry! No actual weather data available!


Tag Cloud