You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Η GENESIS Pharma στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ για διάθεση γευμάτων σε σχολεία

«Υιοθέτησε» σχολείο στο πλαίσιο εκστρατείας σίτισης μαθητών σε σχολεία ευπαθών περιοχών

Η GENESIS Pharma στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, το οποίο παρέχει υποστήριξη σε χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα πείνας και επισιτιστικής ανασφάλειας.

Με δωρεά της, η GENESIS Pharma αναλαμβάνει την καθημερινή σίτιση 152 παιδιών σε σχολείο της Αττικής, στο οποίο 6 στα 10 παιδιά βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια. Με τη συμβολή της εταιρείας θα διατεθούν 7.500 γεύματα το τρέχον σχολικό έτος. Παράλληλα, με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων (matching fund) του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μεγάλου δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ο συνολικός αριθμός γευμάτων θα διπλασιαστεί, φτάνοντας τα 15.000 για μαθητές σχολείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Μέσω του Προγράμματος προσφέρεται καθημερινά σε όλους τους μαθητές του σχολείου ένα υγιεινό ποιοτικό δεκατιανό, το οποίο καλύπτει σημαντικό ποσοστό των καθημερινών αναγκών των παιδιών σε ενέργεια και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Το γεύμα έχει σχεδιαστεί από την ειδική επιστημονική ομάδα του Προγράμματος σε συνεργασία με Καθηγητές Πανεπιστημίων της Ελλάδας και των ΗΠΑ,

όπως η Ιατρική Σχολή Αθηνών και το Harvard. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους θα πραγματοποιηθούν δράσεις με στόχο την προώθηση της υγιεινής διατροφής.

Η κα Βίκυ Καρρά, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της GENESIS Pharma, δήλωσε σχετικά: «Τα στοιχεία για την επισιτιστική ανασφάλεια στην οποία ζουν σήμερα πολλές οικογένειες είναι αφοπλιστικά. Δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα, που δυστυχώς αφορά μικρά παιδιά. H Prolepsis παρεμβαίνει εκεί που υπάρχουν οι μεγαλύτερες ανάγκες με ιδιαίτερη ευθύνη, ευαισθησία και επαγγελματισμό. Για εμάς αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί γνωρίζουμε πως η σύμπραξη αυτή έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα».

Η Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis κυρία Αθηνά Λινού δήλωσε: «Η στήριξη της GENESIS Pharma συμβάλει έμπρακτα στην καταπολέμηση της πείνας και της επισιτιστικής ανασφάλειας μαθητών και προσφέρει ανακούφιση σε οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη. Χαιρετίζουμε αυτή την πρωτοβουλία και ευελπιστούμε να αποτελέσει παράδειγμα, ώστε να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο ο κύκλος των υποστηρικτών του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, και να φτάσουμε πιο κοντά στο στόχο μας, που είναι να μην υπάρχει κανένα παιδί πεινασμένο στα σχολεία της χώρας μας».

Σχετικά με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και υλοποιείται για 5η συνεχή σχολική χρονιά, έχοντας διαθέσει από το 2012 συνολικά περισσότερα από 11,5 εκατ. γεύματα, σε 480 περίπου σχολεία και 80.000 μαθητές κοινωνικοοικονομικά ευάλωτων περιοχών σε όλη την Ελλάδα.

Φέτος, υλοποιείται σε 172 σχολεία της Αττικής, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Θράκης και Στερεάς Ελλάδας, με συνολικά 13.675 μαθητές.
Το 53% των οικογενειών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκή, ασφαλή και θρεπτική τροφή,
αντιμετωπίζουν δηλαδή επισιτιστική ανασφάλεια, με το 21% των οικογενειών να αντιμετωπίζουν πείνα. Η εκστρατεία «Υιοθέτησε ένα σχολείο» του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ,  προσκαλεί πολίτες, φορείς και εταιρείες να ενισχύσουν την επισιτιστική βοήθεια σε μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μέγας δωρητής του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, διπλασιάζει κάθε προσφορά με στόχο να προσφερθούν γεύματα σε ακόμη περισσότερους μαθητές.
http://diatrofi.prolepsis.gr

Search

Facebook

Προβληθείτε εδώ

Ημερομηνία

January 2021
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ο Καιρός στην Αθήνα
Sorry! No actual weather data available!


Tag Cloud