You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

ELPEN: Στηρίζει τον Έλληνα φαρμακοποιό εδώ και 50 χρόνια

Σημαντικό άξονα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας αποτελεί το ελληνικό φαρμακείο για την ELPEN, την πρωτοπόρο Ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία, όπως παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το τμήμα Consumer Health Care, για τους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης, την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου. Πάνω από 250 φαρμακοποιοί τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και χαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας ΦΣΘ κ. Διονύσιος Ευγενίδης. Από την ELPEN ομιλητές ήταν οι κκ Θεόδωρος Τρύφων, Αντιπρόεδρος, Βασίλης Πενταφράγκας, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων, Ιωάννης Ρούφος, Διευθυντής Β. Ελλάδας, Κίττυ Κυζιρίδου, Διευθύντρια Τμήματος Consumer Health Care, Έφη Θωμά Product Manager Respiratory, ενώ από την ιατρική κοινότητα παρευρέθηκε η κα Μάγδα Τσολάκη, Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Καθηγήτρια Νευρολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών.

Συγκεκριμένα, ο Αντιπρόεδρος της ELPEN κ. Τρύφων τόνισε ότι «η ELPEN στηρίζει το έργο του φαρμακοποιού καθώς αποτελεί έναν σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα των επαγγελματιών Υγείας που προσφέρουν υπηρεσίες στον ασθενή. Στην παρούσα φάση διακυβεύεται η βιώσιμη λειτουργία του ελληνικού φαρμακείου, με μέτρα όπως η καθολική συνταγογράφηση με βάση τη διεθνή ονομασία της δραστικής ουσίας, αφού αναμένεται μείωση του κέρδους του έως και κάτω του 1€! Η εφαρμογή αυτού του μέτρου θα ευνοήσει την αθρόα είσοδο ξένων πολυεθνικών γενοσήμων επιφέροντας πολλές αρνητικές συνέπειες για την εγχώρια παραγωγική φαρμακοβιομηχανία αλλά και την Ελλάδα με απώλειες σε θέσεις εργασίας, σε επενδύσεις σε έρευνα και τεχνολογία, σε εκροή κεφαλαίων στο εξωτερικό και κρατικά έσοδα, αλλά και μείωση δαπανών για ιατρική εκπαίδευση και επιμόρφωση και αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης με συνταγογράφηση των on-patent φαρμάκων».

Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Πενταφράγκας μιλώντας για την φαρμακευτική πολιτική για το ελληνικό φάρμακο σημείωσε ότι «Η πτώση του κλάδου υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα είναι ραγδαία λόγω της οικονομικής λιτότητας και έχει επηρεάσει αρνητικά τόσο τους Έλληνες ασθενείς όσο και την ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία που λόγω έλλειψης σταθερού πολιτικού πλαισίου δεν μπορεί να προγραμματίσει ή να στηρίξει νέες επενδύσεις. Ο κ. Πενταφράγκας τόνισε επίσης ότι «Δεν είναι τυχαίο ότι η συζήτηση για τη φαρμακευτική δαπάνη επικεντρώνεται μονοδιάστατα στην τιμή των γενοσήμων και την «αξία» τους, αφού στόχος είναι ο αποπροσανατολισμός από την ουσία του προβλήματος για τον περιορισμό των δαπανών. Για να είναι μια πολιτική γενοσήμων επιτυχημένη πρέπει να συνυπάρχουν 3 αναγκαίες συνθήκες, όπως να είναι συνειδητή η συνταγογραφική επιλογή των γιατρών, να μην εκτίθεται ή ζημιώνεται ο φαρμακοποιός και να έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων κάτι που η ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία έχει τη δυνατότητα να καλύψει καθώς παράγει υψηλής ποιότητας φάρμακα. Η δυναμική παρουσία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας αποδεικνύει ότι μπορεί να συμβάλει στην στήριξη της εθνικής οικονομίας αλλά αυτό πρέπει να υποστηριχθεί από μια συνολική πολιτική για το ελληνικό φάρμακο όπως με την παροχή κατάλληλων κινήτρων στους ιατρούς και φαρμακοποιούς, την εφαρμογή συνταγογραφικών κατευθυντήριων γραμμών, τον έλεγχο της συνταγογράφησης».

Η κα Κυζιρίδου από την πλευρά της υποστήριξε ότι «απώτερος σκοπός της συνεργασίας μας με τον φαρμακοποιό είναι η παροχή υψηλών επιστημονικών υπηρεσιών στον Έλληνα ασθενή ο οποίος έχει πληγεί από τις αναποτελεσματικές πολιτικές των τελευταίων ετών όπως άλλωστε και το ίδιο το φαρμακείο που το 2014 βρέθηκε υπό μεγάλη πίεση. Τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος να αναδειχθεί η δυναμική του φαρμακείου αξιοποιώντας πέντε καίριες παραμέτρους όπως η οργάνωση και εφαρμογή νέων καινοτόμων διαδικασιών, η ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών κατηγοριών και υπηρεσιών, η συνεχής κατάρτιση και εκπαίδευση, η επιστημονική προσέγγιση και ενημέρωση του ασθενή – καταναλωτή αλλά και ο επαναπροσδιορισμός της θέσης του φαρμακείου στο σύγχρονο ελληνικό κοινωνικοοικονομικό σύστημα.»

Η κα Θωμά παρουσίασε την παγκοσμίου εμβέλειας ελληνική καινοτομία, συσκευή εισπνοών Elpenhaler® της οποίας εφευρέτης είναι ο Πρόεδρος της ELPEN κ. Δημήτρης Πενταφράγκας και η οποία αποτελεί την αφορμή για τη δημιουργία της θυγατρικής ELPEN PHARMA Gmbh στην Γερμανία. Χάρη στον πρωτοποριακό σχεδιασμό της προστατεύεται με διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε περισσότερα από 80 κράτη, έχει εγκριθεί σε 27 και κυκλοφορεί σε 8 Ευρωπαϊκές χώρες. Η κα Θωμά αναφέρθηκε επίσης στην μελέτη “ANASA” η οποία εκπονήθηκε για την καταγραφή της ικανοποίησης των ασθενών για τις συσκευές εισπνοών και η οποία κατέγραψε σαφή υπεροχή του Elpenhaler® λαμβάνοντας την υψηλότερη μέση συνολική βαθμολογία έναντι των άλλων συσκευών εισπνοής. Στην μελέτη “ANASA”, συμμετείχαν 560 ενήλικες ασθενείς με Άσθμα και 561 με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), σε 79 διαφορετικά κέντρα.

Η Νευρολόγος κα Τσολάκη, τόνισε τη σημασία της προληπτικής δράσης για ένα από τα πιο σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι υγιείς ενήλικες, δηλαδή τη μείωση της πνευματικής διαύγειας και της μνήμης, λόγω κυρίως του έντονου τρόπου ζωής, του στρες και της κούρασης, σημειώνοντας και οι δύο ότι «τα εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής για τη μνήμη όπως το NeuroAge, μπορούν να δώσουν ικανοποιητικές προληπτικές λύσεις ενισχύοντας αποτελεσματικά τη συγκέντρωση, τη μνήμη, τη μάθηση και τη λογική».

Search

Facebook

Προβληθείτε εδώ

Ημερομηνία

November 2020
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Ο Καιρός στην Αθήνα
Sorry! No actual weather data available!


Tag Cloud