You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

50 χρόνια αγαστής συνεργασίας της ELPEN με το ελληνικό φαρμακείο

350 φαρμακοποιοί από τα Νότια και Δυτικά προάστια παρευρέθηκαν στην 3η κατά σειρά εκδήλωση γνωριμίας που διοργανώθηκε από το τμήμα Consumer Health Care της ELPEN, την Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 στον Πειραιά στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας υπό την Αιγίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ). Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του ΦΣΑ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος και εισηγητές ήταν οι κκ Δημήτρης Πενταφράγκας, Πρόεδρος και Ιδρυτής της ELPEN, Θεόδωρος Τρύφων, Αντιπρόεδρος ELPEN, Κίττυ Κυζιρίδου, Διευθύντρια Τμήματος Consumer Health Care, Παρασκευή Σακκά, Νευρολόγος-Ψυχίατρος Διευθύντρια Τμήματος Νευροεκφυλυστικών παθήσεων Εγκεφάλου & Ιατρείου Μνήμης Νοσοκομείου Υγεία και Πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών, Έφη Θωμά, Assistant Product Manager Respiratory ELPEN, και Παναγιώτης Μαχαίρας, Καθηγητής Βιοφαρμακευτικής – Φαρμακοκινητικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα της δραστικής ουσίας εστιάζοντας στο ότι «Το φάρμακο δεν είναι μόνο η δραστική». Ο κ. Τρύφων στην ομιλία του εστίασε και αυτός σε θέματα γύρω από τη δραστική ουσία, το επώνυμο φάρμακο και την επιλογή του φαρμακοποιού σε συνεργασία με ελληνικές εταιρίες και τόνισε ότι «η εφαρμογή της καθολικής συνταγογράφησης με βάση τη διεθνή ονομασία της δραστικής ουσίας συνεπάγεται διαγωνισμούς και μείωση του κέρδους του φαρμακοποιού έως και κάτω του 1€! Αν αυτό εφαρμοστεί τότε αναμένεται αθρόα είσοδος ξένων πολυεθνικών γενοσήμων με πολλές αρνητικές συνέπειες για την εγχώρια παραγωγική φαρμακοβιομηχανία και την Ελλάδα με απώλειες σε θέσεις εργασίας, σε επενδύσεις σε έρευνα και τεχνολογία, σε εκροή κεφαλαίων στο εξωτερικό και κρατικά έσοδα, αλλά και μείωση δαπανών για ιατρική εκπαίδευση και επιμόρφωση και αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης με συνταγογράφηση των on-patent φαρμάκων».

Η κα Κυζιρίδου σημείωσε ότι «το 2014 το ελληνικό φαρμακείο βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση, όπως και οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Η ELPEN θεωρεί αναγκαία και στηρίζει την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας του φαρμακοποιού αφού σήμερα είναι ο κατάλληλος χρόνος να αναδειχθεί η δυναμική του ελληνικού φαρμακείου. Αυτό που χρειάζεται είναι να αξιοποιηθούν πέντε καίριες παράμετροι όπως η οργάνωση και εφαρμογή νέων καινοτόμων διαδικασιών, η ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών κατηγοριών και υπηρεσιών, η συνεχής κατάρτιση και εκπαίδευση, η επιστημονική προσέγγιση και ενημέρωση του ασθενή – καταναλωτή αλλά και ο επαναπροσδιορισμός της θέσης του φαρμακείου στο σύγχρονο ελληνικό κοινωνικοοικονομικό σύστημα».

H Νευρολόγος κα Σακκά, αναφέρθηκε στη μείωση της πνευματικής διαύγειας και της μνήμης που αντιμετωπίζουν οι υγιείς ενήλικες, λόγω του έντονου τρόπου ζωής, του στρες και της κούρασης, και σημείωσε ότι «τα εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής για τη μνήμη όπως το NeuroAge, μπορούν να δώσουν ικανοποιητικές προληπτικές λύσεις ενισχύοντας αποτελεσματικά τη συγκέντρωση, τη μνήμη, τη μάθηση και τη λογική».

Ο κ. Δ. Πενταφράγκας αναφέρθηκε στην παγκοσμίου εμβέλειας ελληνική καινοτομία, την συσκευή εισπνοών Elpenhaler® της οποίας είναι εφευρέτης και η οποία αποτελεί την αφορμή για τη δημιουργία της θυγατρικής ELPEN PHARMA GMBH στην Γερμανία και προστατεύεται με διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε περισσότερα από 80 κράτη, έχει εγκριθεί σε 27 και κυκλοφορεί σε 8 Ευρωπαϊκές χώρες. Η κα Θωμά σημείωσε ότι η συσκευή Elpenhaler® έχει λάβει την υψηλότερη μέση συνολική βαθμολογία έναντι άλλων συσκευών εισπνοής, στην μελέτη “ANASA” η οποία εκπονήθηκε για την καταγραφή της ικανοποίησης των ασθενών από τις συσκευές εισπνοών. Στην μελέτη “ANASA”, συμμετείχαν 560 ενήλικες ασθενείς με Άσθμα και 561 με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), σε 79 διαφορετικά κέντρα.

Search

Facebook

Προβληθείτε εδώ

Ημερομηνία

January 2021
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ο Καιρός στην Αθήνα
Sorry! No actual weather data available!


Tag Cloud