You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Η λήψη σε καθημερινή βάση πολυβιταμινούχων συμπληρωμάτων διατροφής βοηθά στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών για βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και Ωμέγα -3 λιπαρών οξέων για γυναίκες που σκοπεύουν να μείνουν έγκυες, είναι έγκυες ή θηλάζουν ήταν το κύριο συμπέρασμα επιστημονικής εκδήλωσης που οργανώθηκε, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 από την Β΄ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του ΑΠΘ στο ξενοδοχείο MET στη Θεσσαλονίκη.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με κλινικές έρευνες, η χορήγηση κατά την κύηση και τον θηλασμό ωμέγα-3 λιπαρών οξέων με DHA όπως αυτά που περιέχονται μεταξύ των άλλων συστατικών, στο Pharmaton Matruelle, μπορεί να έχουν ευνοϊκές επιδράσεις στην ανάπτυξη των νοητικών λειτουργιών του παιδιού, ενώ ικανή πρόσληψη αυτών μειώνει τη συχνότητα της επιλόχειας κατάθλιψης.

Το νέο πολυβιταμινούχο σκεύασμα Pharmaton Matruelle συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας της μητέρας και του εμβρύου, βοηθά στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών για βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, συμπληρώνει τις ημερήσιες ανάγκες σε Ω-3 λιπαρά οξέα (DHA), καλύπτει 100% τις ημερήσιες ανάγκες σε σίδηρο και τις αυξημένες ανάγκες σε φυλλικό οξύ, με μόνο μία κάψουλα την ημέρα. Το σκεύασμα διατίθεται μόνο από τα φαρμακεία.

Τα συμπληρώματα διατροφής, όπως τόνισε ο καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας και Δ/ντής της Β΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ κ. Λουφόπουλος, πριν, κατά τη διάρκεια της κύησης και κατά τη γαλουχία βοηθούν στην εμβρυϊκή αύξηση και ανάπτυξη, σε καλύτερη έκβαση της κύησης, στη βελτιστοποίηση της υγείας και της ευεξίας της γυναίκας και στη βελτίωση της ποιότητας του μητρικού γάλακτος. Τα οφέλη αφορούν τόσο στη μητέρα όσο και στο βρέφος (πρόληψη νόσων που συνδέονται με την κύηση, χαμηλότερος κίνδυνος επιπλοκών κατά τον τοκετό, υγιής ανάπτυξη και γέννα ενός υγιούς, τελειόμηνου βρέφους).

Οι διατροφικές ελλείψεις, ειδικά οι ακραίες, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επεσήμαναν οι ομιλητές µπορεί να έχουν ανεπιθύμητες επιδράσεις πρωτίστως στη µητέρα αλλά και στο βρέφος.

Πολυβιταμινούχα σκευάσματα, όμως, θα πρέπει να λαμβάνει μία γυναίκα και πριν μείνει έγκυος. Η υιοθέτηση ορθών διατροφικών συνηθειών τουλάχιστον ένα χρόνο πριν ξεκινήσει να προσπαθεί για μία εγκυμοσύνη είναι σημαντική. Για παράδειγμα, το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος βοηθούν στο να δεσμεύονται οι ορμόνες στους υποδοχείς τους.

Το φυλλικό οξύ βοηθά στην ανάπτυξη των ωοθυλακίων. Η λήψη D μειώνει τις πιθανότητες έλλειψής της αργότερα στην εφηβεία του μελλοντικού παιδιού. Είναι γνωστό ότι η βιταμίνη D μειώνει την πιθανότητα ραχίτιδας και δυσκολιών στη γέννα. Η λήψη βιταμίνης Β12 είναι γνωστό ότι μειώνει τις πιθανότητες υπογονιμότητας και γενικότερα κακής υγείας.

Τα Ω-3 λιπαρά οξέα (DHA) αυξάνουν τη ροή του αίματος προς τα όργανα αναπαραγωγής και μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των ορμονών της αναπαραγωγής. Είναι γνωστό επίσης ότι βοηθούν στην πρόληψη πρόωρου τοκετού και χαμηλού σωματικού βάρους γέννησης. Τα λιπαρά ψάρια, ο λιναρόσπορος, τα καρύδια, οι σπόροι κολοκύθας, και τα εμπλουτισμένα αυγά είναι καλή πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων. Ένα συμπλήρωμα διατροφής, που περιέχει 300 mg Ω-3 λιπαρών οξέων εκ των οποίων 150mg DHA την ημέρα, εξασφαλίζει τη σωστή καθημερινή ποσότητα, που πρέπει να παίρνει η γυναίκα που προετοιμάζει τον οργανισμό της για εγκυμοσύνη.

Τέλος, όλοι οι ομιλητές τόνισαν ότι κατά τον θηλασμό, οι απαιτήσεις της μητέρας σε θερμίδες και πρωτεΐνες είναι σχετικά υψηλές. Οι μητέρες, που θηλάζουν και υποσιτίζονται, παράγουν ημερησίως μικρότερη ποσότητα γάλακτος. Επιπλέον, αν η πρόσληψή της μητέρας σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία είναι χαμηλή, είναι δυνατό να παρατηρηθεί ανεπάρκεια βιταμινών Α, Β1, Β6, C, D και Ε, βιοτίνης, φυλλικού οξέος και ιωδίου στο μωρό της. Η κακή διατροφή της μητέρας είναι δυνατόν να προκαλέσει μείωση της συγκέντρωσης σημαντικών πρωτεϊνών του μητρικού γάλακτος που προστατεύουν το μωρό από λοιμώξεις. Κλινικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα πολυβιταμινούχα συμπληρώματα μπορούν να διασφαλίσουν την παραγωγή μητρικού γάλακτος υψηλής ποιότητας και να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της μητέρας σε θερμίδες και πρωτεΐνες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μεγάλη επιδημιολογική μελέτη υποδεικνύει ότι η λήψη ενός συμπληρώματος διατροφής που περιέχει μεταξύ άλλων και ω-3 Λιπαρά οξέα (DHA), όπως αυτά που περιέχονται στο Pharmaton Matruelle, μειώνει τη συχνότητα της επιλόχειας κατάθλιψης.

www.matruelle.gr

Search

Facebook

Προβληθείτε εδώ

Ημερομηνία

July 2020
M T W T F S S
« Oct    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ο Καιρός στην Αθήνα




Sorry! No actual weather data available!


Tag Cloud