You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Τι είναι η μαργαρίνη, τελικά;

Διατροφική αξίαΕίναι ένα μείγμα φυτικών ελαίων και νερού. Για να «δέσει» αυτό το μείγμα και να γίνει ένα ωραίο γαλάκτωμα χρησιμοποιούμε 2 φυσικά συστατικά: λεκιθίνη και γαλακτωματοποιητή. Και τα δύο τα παίρνουμε από τα φυτικά έλαια.

 

Τι φυτικά έλαια περιέχουν;

Ηλιέλαιο:

-Είναι το λάδι των σπόρων του ηλίανθου

-Είναι πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά

-Είναι εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνη Ε

Έλαιο Κράμβης:

-Η κράμβη ανήκει στην ίδια φυτική οικογένεια που ανήκει και το κουνουπίδι, το μπρόκολο, το λάχανο και ο σιναπόσπορος (τα σταυρανθή)

-Το έλαιο κράμβης έχει υψηλή περιεκτικότητα σε Ω6 και ειδικά Ω3 λιπαρά οξέα

-Το έλαιο κράμβης που χρησιμοποιεί η Unilever είναι GMO free

Φοινικέλαιο:

-Χρησιμοποιείται στα τρόφιμα τα τελευταία 5000 χρόνια

-Παράγεται κυρίως στην Αφρική και τη Ν.Α. Ασία

-Επιλέγεται για την ανθεκτικότητά του σε υψηλές θερμοκρασίες αλλά και για το ότι δεν απαιτεί υδρογόνωση για να γίνει στερεό

-Περιέχει αντιοξειδωτικά και πολύ βιταμίνη Α

-Έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται σε μικρή ποσότητα στις μαργαρίνες μας ώστε το τελικό προϊόν να έχει ισορροπημένο διατροφικό προφίλ

-Το φοινικέλαιο που χρησιμοποιεί η Unilever είναι από αειφόρες καλλιέργειες

Διατροφική αξία

Η μαργαρίνη περιέχει:

Πολυακόρεστα λιπαρά: ω-3 και ω-6

Βιταμίνες: Α και D

Οι εμπλουτισμένες μαργαρίνες περιέχουν και φυτικές στερόλες που βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης

Search

Facebook

Προβληθείτε εδώ

Ημερομηνία

December 2020
M T W T F S S
« Oct    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ο Καιρός στην Αθήνα




Sorry! No actual weather data available!


Tag Cloud