You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

ΣΦΕΕ: Αισιοδοξία για τη φετινή χρονιά

Την ασφαλή πεποίθησή του ότι το 2014 πρέπει να είναι έτος σταθεροποίησης της Οικονομίας και ότι οι επίπονες προσπάθειες των προηγούμενων ετών επιτρέπουν την αισιοδοξία για μια «νέα αρχή» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Κ. Φρουζής κατά την κοπή της πίττας του Συνδέσμου. Στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο εστιατόριο του Μεγάρου Μουσικής παρευρέθησαν εκπρόσωποι του πολιτικού, ακαδημαϊκού, επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού χώρου.

Ο κ. Φρουζής τόνισε ότι κατά τα προηγούμενα χρόνια οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις, με κοινωνική υπευθυνότητα, με πατριωτισμό και ισχυρή αίσθηση καθήκοντος έπραξαν τα μέγιστα για να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης. Δεν παρέλειψε ωστόσο να επισημάνει ορισμένα καίρια λάθη στην ασκούμενη πολιτική, όπως είναι «η προκρούστεια απόφαση για την ακόμα μεγαλύτερη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ που κατατάσσει την Ελλάδα ουραγό στην Ευρώπη σε κατά κεφαλήν φαρμακευτική δαπάνη».

Όπως τόνισε: «Κάτι τέτοιο αυξάνει τον κίνδυνο η προεδρεύουσα χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίσει οξύ πρόβλημα επάρκειας φαρμάκων». Γι’ αυτό τον λόγο επανέλαβε την θέση του ΣΦΕΕ ότι πρέπει να επικρατήσει ο ρεαλισμός και να σταθεροποιηθεί η φαρμακευτική δαπάνη στα πολύ χαμηλά επίπεδα των 2,3 δισ. ευρώ».

Ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να υπάρχει ένας συγκεκριμένος προϋπολογισμός των νοσοκομείων για τα φάρμακα ο οποίος για το 2014 δεν πρέπει να είναι χαμηλότερος από τα 680-700 εκατ. ευρώ και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ισότιμη και ισοδύναμη μεταχείριση όλων των εταίρων στο χώρο, απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλοποίηση της αγοράς φαρμάκου. «Δεν αντέχει κανείς από τους κρίκους της αλυσίδας να έχει μία διαφορετική μεταχείριση», είπε χαρακτηριστικά. Προς αυτή την κατεύθυνση ζήτησε από τον Υπουργό και την Κυβέρνηση να εξετάσουν εκ νέου τη δυνατότητα ισοδύναμων μέτρων υπολογίζοντας ότι το 6% του ΑΕΠ για τη δημόσια Υγεία είναι περίπου 11 δις άρα υπάρχουν περίπου 8-8,5 δις που είναι εκτός φαρμάκου και μπορούν να βρεθούν με λίγη προσοχή κάποια ισοδύναμα μέτρα.

«Άλλωστε η ανάπτυξη που θέλουμε όλοι- συμπλήρωσε – μπορεί να χτιστεί πάνω σε γέφυρες εμπιστοσύνης και προς όφελος της χώρας και των ασθενών θα πρέπει να δοθούν περισσότερα κίνητρα στις φαρμακευτικές εταιρείες να συγκρατήσουν τις επενδύσεις, να αυξήσουν την απασχόληση και την εξαγωγική τους δραστηριότητα».

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ τάχθηκε υπέρ του σωστού ελέγχου συνταγογράφησης, δεν παρέλειψε όμως να υπογραμμίσει ότι τα οριζόντια μίτρα όπως αυτό του πλαφόν στη συνταγογράφηση των ιατρών δεν είναι ικανά να πετύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα δημιουργώντας αντιθέτως προβλήματα κυρίως για τον ασθενή. Για τον λόγο αυτό σημείωσε ότι όλος ο κλάδος και όλα τα έμπειρα στελέχη του ΣΦΕΕ θα είναι στο πλευρό της Πολιτείας, συνεχίζοντας μέσα από την εποικοδομητική συνεργασία να δουλεύουν για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων που τόσο ανάγκη έχει η χώρα.

 

Search

Facebook

Προβληθείτε εδώ

Ημερομηνία

January 2021
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ο Καιρός στην Αθήνα
Sorry! No actual weather data available!


Tag Cloud