You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Στυτική δυσλειτουργία: Ένα παλιό πρόβλημα με μια σύγχρονη λύση

Γράφει ο Βασίλης Πρωτογέρου, Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος, Επ. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Αθηνών

 

Η στυτική δυσλειτουργία είναι ένα όλο και συχνότερο αντρικό πρόβλημα. Η εξέλιξη της Ιατρικής έχει αυξήσει το μέσο όρο ηλικίας αλλά και την ποιότητα της ζωής. Ένας άντρας που παραμένει σωματικά υγιής και δραστήριος επιθυμεί να έχει και καλή σεξουαλική δραστηριότητα. Είναι όμως φυσιολογικό και αναμενόμενο με την πρόοδο της ηλικίας τα πράγματα να μη … δουλεύουν όπως πρέπει!

Η επανάσταση που έγινε από τις αρχές της προηγούμενη δεκαετίας με τα γνωστά χάπια, βοήθησε σημαντικά πολλούς άνδρες να λειτουργούν σεξουαλικά σε καλύτερο βαθμό, ή να ξεκινούν πάλι την ερωτική δραστηριότητα που μέχρι τότε θεωρούταν τελειωμένη. Δυστυχώς, όμως, γρήγορα φάνηκε πως τα χάπια αυτά δε λειτουργούν πάντα. Σε μεγαλύτερες ηλικίες ή σε σοβαρότερα προβλήματα, δεν αποδίδουν καλά και έτσι για πολλούς άντρες το πρόβλημα παρέμενε. Σε αυτές τις περιπτώσεις έπρεπε κάποιος να περάσει σε δεύτερης γραμμής θεραπεία που είναι οι ενδοπεϊκές ενέσεις. Αυτή η μέθοδος είναι πολύ αποτελεσματική εκεί που τα χάπια δεν αποδίδουν και η χορήγηση, μέσω μιας απλής συσκευής που μοιάζει με στυλό, εύκολη και απολύτως ανώδυνη.

Για πολλούς όμως άνδρες το πρόβλημα δε λύνεται ούτε έτσι. Είτε η βλάβη στο πέος είναι μεγάλη και κανένα φάρμακο δεν αποδίδει, είτε απλά ο άντρας δε “βολεύεται “ με χάπια ή τις άλλες φαρμακευτικές μεθόδους.

 

Υπάρχει λύση στο πρόβλημα;

Η ιατρική τεχνολογία έχει πλέον τη λύση. Όπως η γυναίκα που επιθυμεί ένα μεγαλύτερο στήθος και τοποθετεί με μια απλή πλέον επέμβαση τα ειδικά ενθέματα, ετσι πλέον κι ο άντρας μπορεί να τοποθετήσει με μια επέμβαση, απλή στα χέρια του ειδικού Ουρολόγου Ανδρολόγου, μιας ημέρας νοσηλείας, μια πεϊκή πρόθεση. Με τη διαφορά όμως πως στον άντρα η διαφορά δεν είναι αισθητική, αλλά απολύτως λειτουργική.

Τι σημαίνει αυτό; Στο πέος υπάρχουν δυο “κύλινδροι”, τα λεγόμενα σηραγγώδη σώματα τα οποία έχουν το καθένα την αρτηρία του κι όταν ενεργοποιούνται, γεμίζουν αίμα, διογκώνονται και σκληραίνουν κι έτσι επιτυγχάνεται η στύση. Όταν όμως αυτά χαλάσουν η στύση δεν είναι πλέον εφικτή. Τότε αυτά αντικαθίστανται με άλλα τεχνητά. Δυο υδραυλικοί κύλινδροι τοποθετούνται στη θέση των παλιών και οι οποίοι αντί με αίμα γεμίζουν με ένα ειδικό υγρό. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: ένα σκληρό πέος! Εξωτερικά δε φαίνεται απολύτως τίποτα γιατί η τομή είναι μικρή (περίπου 2cm) και η ενεργοποίηση γίνεται από μία μικρή βαλβίδα που τοποθετείται ανάμεσα στους όρχεις. Η αίσθηση στο σεξ δεν επηρεάζεται και η εκσπερμάτιση γίνεται κανονικά.

 

Σημαντικά πλεονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα σημαντικά: καταρχήν η στύση είναι απολύτως σκληρή, όπως της νεανικής ηλικίας. Δεύτερον, η διάρκεια είναι πρακτικά απεριόριστη καθώς δεν πέφτει ούτε με την εκσπερμάτιση παρά μονάχα όταν ο άνδρας απενεργοποιήσει την ειδική βαλβίδα με μια απλή πίεση. Τέλος ο άνδρας δε χρειάζεται να κουβαλάει μαζί του φάρμακα, ούτε να αγωνιά αν θα δουλέψουν ή όχι. Η επίτευξη της στύσης είναι άμεση και πάντα επιτυχημένη.

Η Ιατρική Σχολή προκειμένου να εκπαιδευτούν κι άλλοι ουρολόγοι στην τεχνική αυτή, οργάνωσε στις 20 Φεβρουαρίου μια Ημερίδα Χειρουργικής Εκπαίδευσης στις νέες αυτές τεχνικές. Ο στόχος είναι να μπορέσει η τεχνική αυτή να γίνει κτήμα των Ελλήνων ουρολόγων, να επεκταθεί στον ελληνικό χώρο ώστε να υπάρχει ευκολότερα διαθέσιμη στους ασθενείς μας η σύγχρονη αυτή λύση στο πρόβλημα της Στυτικής Δυσλειτουργίας που βασανίζει το σύγχρονο άνδρα.

Search

Facebook

Προβληθείτε εδώ

Ημερομηνία

November 2020
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Ο Καιρός στην Αθήνα
Sorry! No actual weather data available!


Tag Cloud