You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Όραμα ετών χαρακτήρισε η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) το νέο Πρόγραμμα για την Ολιστική Θεραπευτική Παρέμβαση Βρεφών, ηλικίας λίγων ημερών έως και 18 μηνών, το οποίο ήδη λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στο Παγκράτι.

Το πρόγραμμα στεγάζεται σε χώρο του Ιδρύματος ο οποίος διαμορφώθηκε χάρη στη χορηγία της ΟΠΑΠ Α.Ε., ενώ μέρος της λειτουργίας του καλύπτεται από δωρεά της εταιρείας Clarkson Hellas Ltd.

Παρουσιάζοντας το νέο χώρο και πρόγραμμα η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Μαριάννα Μόσχου, υπογράμμισε ότι «το Κέντρο Βρεφών αποτελεί όραμα ετών για τη συμπλήρωση των υπηρεσιών αποκατάστασης που προσφέρει η ΕΛΕΠΑΠ», τονίζοντας ότι «στην ΕΛΕΠΑΠ, έχουμε εισόδημα, όσο έχουμε αφοσιωμένους φίλους».

Όαση χαρακτήρισε από την πλευρά του το χώρο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης, που εμμέσως, πλην, όμως, σαφώς εκφράζεται με αυτό το πρόγραμμα: «Βλέπω αυτήν εδώ την προσπάθεια που αρχίζει από τα μικρά παιδιά, τις μικρές εικόνες του Χριστού και συγχαίρω τους ανθρώπους και τους χορηγούς που βοηθήσανε στο έργο αυτό, είναι πια καιρός που πρέπει να ανοίξουν τα σεντούκια τους αυτοί που έχουν και να δώσουν σ’ αυτούς που δεν έχουν» είπε, μεταξύ άλλων.

Συγχαρητήριο μήνυμα προς την «Πρόεδρο, το Δ.Σ., τη Διεύθυνση και σε όλο το επιστημονικό προσωπικό της ΕΛΕΠΑΠ, που μοχθούν, έτσι, ώστε, στην καρδιά της Αθήνας να υπάρχει μια αγκαλιά για τα παιδιά με αναπηρία» έστειλε ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάρκος Μπόλαρης.

«Τα τελευταία χρόνια με την πρόοδο της Νεογνολογίας όλο και περισσότερα μικρά πρόωρα επιβιώνουν και αποφοιτούν από τις μονάδες εντατικής νοσηλείας νεογνών. Ο “ευαίσθητος” αυτός πληθυσμός βρίσκονται σε δυνητικά αυξημένο κίνδυνο βλάβης στο ανώριμο νευρικό τους σύστημα και δυστυχώς αυτό είναι σε παγκόσμια κλίμακα το βαρύ τίμημα της επιβίωσης τους» επεσήμανε η υπεύθυνη του Προγράμματος, Παιδονευρολόγος Λένα Σκουτέλη, Σύμβουλος Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία και επί σειρά ετών εθελόντρια της ΕΛΕΠΑΠ.

«Η λειτουργία του Κέντρου Βρεφών είναι πρωτοποριακή γιατί προσφέρει εφ’ ενός μεν ολιστική παρέμβαση στα βρέφη, με θεραπευτικές συνεδρίες φυσικοθεραπείας, εργοθεραπείας, λογοθεραπείας, (σίτιση, θεραπευτική κολύμβηση και μουσικοθεραπεία) και αφ’ ετέρου υποστήριξη και συμβουλευτική στις οικογένειες των βρεφών» επισήμανε ο Επιστημονικός Διευθυντής της ΕΛΕΠΑΠ Χρήστος Νεστορίδης.

Εντυπωσιασμένη από την πολύ καλή αξιοποίηση της χορηγίας δήλωσε το μέλος του Δ.Σ της ΟΠΑΠ Α.Ε. Ευθυμία Χαλάτση, η οποία παρέλαβε τιμητική πλακέτα προς τον Μέγα Χορηγό της ΕΛΕΠΑΠ.

Παρόντες στην εκδήλωση ήσαν φίλοι, μέλη του Ιδρύματος, συνδρομητές αφοσίωσης, δωρητές, εθελοντές, αλλά και πολλοί σημαντικοί εκπρόσωποι του ιατρικού χώρου, Καθηγητές Παιδιατρικής, Παιδονευρολόγοι, Αναπτυξιολόγοι, Νεογνολόγοι, Διευθυντές Παιδιατρικών Κλινικών Μεγάλων Νοσοκομείων της Πρωτεύουσας, Θεραπευτές.

Το δικό τους μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας εξέφρασαν με ένα τραγούδι τα παιδιά που φιλοξενούνται στην ΕΛΕΠΑΠ, προς τα οποία, μετά το πέρας της εκδήλωσης, προσφέρθηκαν παιχνίδια εκ μέρους της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Search

Facebook

Προβληθείτε εδώ

Ημερομηνία

September 2019
M T W T F S S
« Jun    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Ο Καιρός στην Αθήνα
Sorry! No actual weather data available!


Tag Cloud