You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο δημιούργησε νέα Μονάδα Γυναικολογίας, Μαιευτικής και Περιγεννητικής Ιατρικής, υπό τη διεύθυνση του Νικόλαου Δ. Βραχνή, MD, DFFP, PCME, Επίκουρου Καθηγητή Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Εμβρυομητρικής Ιατρικής, παρέχοντας υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στη γυναίκα και μητέρα, οι οποίες διεκπεραιώνονται από ικανό και έμπειρο προσωπικό. Έτσι διευρύνεται ο πληθυσμός των ατόμων που μπορούν να εξυπηρετηθούν, ενώ παράλληλα ενισχύεται ο ρόλος του.

Προτεραιότητα της Μονάδας είναι να παρέχει υπηρεσίες βασισμένες στην τεκμηριωμένη άσκηση της ιατρικής και να ικανοποιήσει τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε εξεταζόμενης εξατομικευμένα, ανταποκρινόμενη στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη της. Η Μονάδα λειτουργεί στο πλαίσιο της ασφάλειας ενός νοσοκομείου με διαφορετικές ειδικότητες, ένα ιδανικό περιβάλλον για μια γυναίκα να εμπιστευτεί τον εαυτό της ή την εγκυμοσύνη της. Εκτός από την παροχή γυναικολογικών υπηρεσιών στα εξωτερικά ιατρεία, εκτελούνται και γυναικολογικές χειρουργικές επεμβάσεις κατόπιν εισαγωγής στην κλινική.

Η Μονάδα Γυναικολογίας, Μαιευτικής και Περιγεννητικής Ιατρικής του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου διαθέτει τον απαραίτητο σύγχρονο, υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό και τις υποδομές για την παροχή υπηρεσιών που αφορούν τη διάγνωση και θεραπεία ενός ευρέως φάσματος γυναικολογικών παθήσεων και παράλληλα την παρακολούθηση κυήσεων χαμηλού ή υψηλού κινδύνου, με έγκαιρη διάγνωση και διαχείριση τυχόν επιπλοκών αυτών.

Ενδεικτικά παραθέτουμε ένα μέρος από το μεγάλο εύρος γυναικολογικών υπηρεσιών που προσφέρονται στο πλαίσιο της μονάδας: γυναικολογική εξέταση, τεστ Παπανικολάου, κολποσκόπηση, HPV-DNA τεστ, εμβολιασμός εναντίον του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), υπηρεσίες οικογενειακού προγραμματισμού, συμβουλευτική αντισύλληψης, διάγνωση-αντιμετώπιση παθήσεων του αιδοίου, του κόλπου, της μήτρας και των ωοθηκών (λοιμώξεις, ινομυώματα, πολύποδες, κύστεις, κ.τ.λ.), διαταραχών εμμήνου ρύσεως, συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών, ψηλάφηση μαστού και ανάγνωση μαστογραφιών, με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση και διαχείριση των παθήσεων του μαστού, προβλήματα εμμηνόπαυσης και οστεοπόρωσης, ουρογυναικολογικά προβλήματα, ακράτεια ούρων, πρόπτωση γεννητικών οργάνων

Στη μονάδα Μαιευτικής και Περιγεννητικής Ιατρικής μπορούν να απευθύνονται έγκυες για υπηρεσίες για την παρακολούθηση της εγκυμοσύνης τους, υπερηχογραφήματα αρχόμενης κύησης, μέτρησης και ανάπτυξης του εμβρύου, ειδικές εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου, όπως υπερηχογράφημα αυχενικής διαφάνειας, λήψη αίματος για βιοχημικό έλεγχο α΄ τριμήνου (PAPP-A), υπερηχογράφημα β΄ επιπέδου (ανατομίας εμβρύου), μελέτες Doppler εμβρύου και τραχήλου της μήτρας, βιοφυσικό προφίλ, υπερηχογραφήματα κύησης 3D-4D, λήψη ελεύθερου εμβρυικού DNA για σύνδρομο Down και άλλες παθήσεις, βιοψία χοριακών λαχνών (τροφοβλάστη) και αμνιοπαρακέντηση, καρδιοτοκογραφία, παροχή συμβουλευτικής για παθολογικές καταστάσεις της κύησης όπως προεκλαμψία, ενδομήτριος περιορισμός της ανάπτυξης του εμβρύου, παρακολούθηση πολύδυμων κυήσεων, παθολογικών καταστάσεων της λοχείας, παρακολούθηση και συμβουλευτική σε κυήσεις με συνυπάρχουσες παθήσεις όπως σακχαρώδης διαβήτης, ρευματολογικά, νευρολογικά, καρδιολογικά ενδοκρινολογικά, αιματολογικά και άλλα νοσήματα της μητέρας και συγγενείς λοιμώξεις, συμβουλευτική για προγραμματισμό τοκετού όπου χρειάζεται (π.χ. εβδομάδα κύησης, οδός), κολπικό τοκετό μετά καισαρική τομή (VBAC), πρόκληση τοκετού, προδρομικό πλακούντα, κοντό τράχηλο, κ.α.

Το προσωπικό της μονάδας είναι πιστοποιημένο και εξειδικευμένο για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, με σημαντική κλινική εμπειρία και πρόθυμο να ανταποκριθεί σε κάθε ανάγκη.

Το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο παρέχει ένα ευρύ φάσμα ιατρικών υπηρεσιών του παθολογικού, εργαστηριακού και χειρουργικού τομέα. Διαθέτει σημαντικές μονάδες, οι οποίες στελεχώνονται από καταξιωμένους γιατρούς, μέλη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρουσιάζει σημαντικό ερευνητικό έργο και στα τμήματά του εφαρμόζονται πρωτοποριακές μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου (www.eugenideio.gr) παρέχονται πληροφορίες και συνεχή ενημέρωση σχετικά με τη λειτoυργία και τις Υπηρεσίες του Θεραπευτηρίου.

 

Search

Facebook

Προβληθείτε εδώ

Ημερομηνία

December 2020
M T W T F S S
« Oct    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ο Καιρός στην Αθήνα
Sorry! No actual weather data available!


Tag Cloud