You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Καινοτόμο τεστ για ασφαλέστερες οφθαλμολογικές επεμβάσεις

Δεκάδες οφθαλμίατροι αλλά και γενετιστές τίμησαν με την παρουσία τους και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την πρώτη επίσημη παρουσίαση του καινοτόμου γονιδιακού τεστ AVELLINO DNA TEST για την ασφάλεια του LASIK και των άλλων διαθλαστικών επεμβάσεων και την πρόληψη της κοκκώδους δυστροφίας του κερατοειδούς, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο Golden Age of Athens.

Την επιστημονική εκδήλωση άνοιξε ο Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της OPTOHELLAS Xρήστος Παπανικολάου, ο οποίος στην εναρκτήρια ομιλία του χαρακτήρισε “όχι μόνο καινοτόμο αλλά και αναγκαίο το γονιδιακό τεστ AVELLINO DNA TEST για την ανίχνευση του μεταλλαγμένου γονιδίου της δυστροφίας που οδηγεί στην απώλεια όρασης. Πιστεύω ότι αν σήμερα κοιτάξουμε στο μέλλον, το γονιδιακό τεστ αποτελεί μια τεχνολογία που θα γίνει απαραίτητο “όπλο” στα χέρια του γιατρού στο προεγχειρητικό έλεγχο που κάνει ασφαλέστερες για κάθε ασθενή το LASIK και τις άλλες διαθλαστικές επεμβάσεις. Αν μάλιστα ήταν το δικό μας παιδί που έπρεπε να κάνει σήμερα διαθλαστική επέμβαση, και υπήρχε 1 στις 870 πιθανότητες να έχει αυτό το γονίδιο, σίγουρα θα κοιτούσαμε να κάνουμε ένα οικονομικό, ακριβές και πολύ αποτελεσματικό γονιδιακό τέστ, όπως είναι το AVELLINO DNA TEST, μόνο με λίγο σάλιο για να είμαστε 100% σίγουροι. Εφόσον βρούμε κάποιον με το συγκεκριμένο γονίδιο και το έχει για παράδειγμα η μητέρα, υπάρχει πιθανότητα πάνω από 50% να το έχουν και τα μισά παιδιά. Οπότε δεν κάνουμε το τέστ μόνο γι΄αυτόν που είναι υποψήφιος για διαθλαστική επέμβαση αλλά και για ολόκληρη την οικογένεια. Ο πατέρας μου και η μητέρα μου έλεγαν: δεν φοβάμαι γι΄αυτά που δεν ξέρω, φοβάμαι αυτά που δεν ξέρω ότι δεν γνωρίζω. Συμπερασματικά είναι γνωστό από την αρχαιότητα και πάντα επίκαιρο το ρητό: καλύτερα το προλαμβάνειν, παρά το θεραπεύειν…”

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δρ.Στέφανος Οικονόμου, MD, PHD και Διευθυντής του Αθηναϊκού Διαθλαστικού Κέντρου. Στην εμπεριστατωμένη ομιλία του αρχικά έκανε μια χρήσιμη ιστορική αναδρομή, ξεκινώντας “από το 1930, όταν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η φωτοδιαθλαστική χειρουργική ή κερατοσμίλευση και φτάνοντας έως το 1990, όταν στη διαθλαστική μέθοδο LASIK, που παρουσιάστηκε από τον εξαίρετο συνάδελφό μας, τον Έλληνα Καθηγητή Οφθαλμολογίας Ιωάννη Παλλήκαρη και από τότε έχει διαδωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, με πάνω από 350.000 επεμβάσεις ετησίως στις Ηνωμένες Πολιτείες!” Όσο για το γονιδιακό τεστ AVELLINO DNA TEST, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2013 στις Ηνωμένες Πολιτείες και πλέον ήρθε και στην χώρα μας, ο Δρ.Στέφανος Οικονόμου, με τα 35 χρόνια χρόνια εμπειρίας, υπογράμμισε πως “με το συγκεκριμένο τεστ αλλάζουν πλέον τα δεδομένα στον προεγχειρητικό έλεγχο των διαθλαστικών επεμβάσεων. Μέχρι σήμερα έχουν πολλές και εντυπωσιακές αλλαγές στην τεχνική, την PRK ή το LASIK αλλά δεν είχαμε δυνατότητες ν΄αποκλείσουμε παντελώς ένα περιστατικό. Τώρα έχουμε τη δυνατότητα με την εξέταση λίγου σάλιου, που παίρνουμε από την εσωτερική επιφάνεια της παρειάς, να αποστέλλεται στην έδρα της εταιρείας AVELLINO LAB στις ΗΠΑ και εντός 24 έως 48 ωρών να έχουμε την απάντηση ποιός πρέπει ν΄αποκλειστεί παντελώς από την επέμβαση. Το γονιδιακό τεστ AVELLINO DNA TEST είναι ένα ανώδυνο, ακριβές και πολύ αποτελεσματικό προεγχειρητικό τεστ για κάθε ασθενή που μπορεί να ανιχνεύσει όσους έχουν τη γενετική μετάλλαξη για την ανάπτυξη στο μέλλον της κοκκώδους δυστροφίας του κερατοειδούς (τύπου 1 και 2 GCD1, GCD2, Lattice, Reis-Bucklers, and Thiel Behnke ) μετά από διαθλαστική επέμβαση. Ακόμα και έναν ασθενή να σώσουμε με αυτό το νέο γονιδιακό τεστ θα είναι μεγάλη επιτυχία για όλους μας. Έχω την εντύπωση ότι μελλοντικά το AVELLINO DNA TEST θα επεκταθεί και σε άλλες επεμβάσεις, οι οποίες απασχολούν τον κερατοειδή…”

Την επιστημονική παρουσίαση του γονιδιακού τεστ καθώς και απαντήσεις σε ερωτήματα οφθαλμιάτρων και γενετιστών που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση έδωσαν τρεις εκπρόσωποι της εταιρείας AVELLINO LAB, τον ηγέτη παγκοσμίως στην τεχνολογία αιχμής του γονιδιακού ελέγχου. Χαιρετισμό απηύθυναν αρχικά ο Gene Lee, Chairman and Founder of Avellino Lab Inc, η Sandra Bozich DeSelle, OD Senior Medical Director of Avellino και ο Scott Korney (COO Avellino Lab USA). Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα από την έναρξη του Avellino Group έως σήμερα έχουν εξεταστεί 518.991 σε 50 χώρες του κόσμου με το AVELLINO DNA TEST και έχουν εντοπιστεί 596 άνθρωποι θετικοί σε GCD, οι οποίοι προστατεύτηκαν από μετεγχειρητικές επιπλοκές.

Search

Facebook

Προβληθείτε εδώ

Ημερομηνία

January 2021
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ο Καιρός στην Αθήνα
Sorry! No actual weather data available!


Tag Cloud