You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

«Κάθε Χρόνο πιο δυνατοί στη Μάχη με τον Καρκίνο» είναι το κεντρικό μήνυμα του 21ου Ελληνικού Συνεδρίου Κλινικής Ογκολογίας που διοργανώνει για ακόμη μια χρονιά η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε.). Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της ΕΟΠΕ κ. Αθανάσιου Αθανασιάδη και των Προέδρων της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου, κ.κ. Δημήτριου Μαυρουδή και Ιωάννη Μούντζιου, «στόχος του φετινού συνεδρίου είναι αυτό να αποτελέσει βασική πηγή γνώσης και δύναμης για όλους όσοι ασχολούνται με την διάγνωση, αντιμετώπιση και θεραπεία του καρκίνου στη χώρα μας σχετικά με την ταχέως εξελισσόμενη επιστημονική πραγματικότητα και τις νέες ανακαλύψεις αλλά και φραγμό στις ατεκμηρίωτες απόψεις που εξακολουθούν να κατακλύζουν την καθημερινότητά μας, ιδιαίτερα κατά τις δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που ζούμε σήμερα».

Στις εργασίες του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 25 Απριλίου 2015 στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Hilton, συμμετέχουν επίσης η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας, η Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, η Ελληνική Παθολογοανατομική Εταιρεία και ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδας –Τομέας Νοσηλευτικής Ογκολογίας.

Σε κοινή δήλωσή τους, οι εκπρόσωποι των φορέων διοργάνωσης τόνισαν οτι οι έντονες πιέσεις που ασκούνται για δημοσιονομική πειθαρχία, έχουν μεταξύ αλλων ως αποτέλεσμα και την αναχαίτιση της επιστημονικής εξέλιξης λόγω έλλειψης διαθέσιμων πόρων. «Η εφαρμογή των νέων θεραπειών στην ογκολογία», συμπλήρωσαν «είναι αναγκαίο να μεταφραστεί σε κέρδος για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου και, επιπλέον, να οδηγήσει σε εξατομίκευση της αντιμετώπισης, τεκμηριωμένα και αποτελεσματικά. Με άλλα λόγια, η μεγάλη επανάσταση της Ογκολογίας στις μέρες μας είναι η χορήγηση της κατάλληλης θεραπείας ειδικά για τον κάθε τύπο όγκου στον κάθε ασθενή που έχει ιδιαίτερα και μοναδικά βιολογικά χαρακτηριστικά, τα οποία και πρέπει ο ογκολόγος να γνωρίζει. Στα πλαίσια αυτά, η αντιμετώπιση του καρκινοπαθούς συμπολίτη μας μόνο από εξειδικευμένους επιστήμονες του χώρου της ογκολογίας καθίσταται περισσότερο από ποτέ επιτακτική».

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν δεκάδες διακεκριμένοι επιστήμονες του χώρου της Ογκολογίας από όλα τα Δημόσια, Πανεπιστημιακά και Ιδιωτικά νοσοκομειακά ιδρύματα της Ελλάδας αλλά και από σημαντικά ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού. Ως επίσημη προσκεκλημένη του συνεδρίου, η καθηγήτρια Elisabeth de Vries του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών θα δώσει την εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου με θέμα τις συνεργατικές προσπάθειες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για τη δημιουργία μεγάλων διεθνών κλινικών μελετών και αρχείων βιολογικού υλικού που θα προάγουν την έρευνα στην Ογκολογία στον Ευρωπαϊκό χώρο. Σημαντικά θέματα του συνεδρίου αποτελούν επίσης η παρουσίαση νεότερων δεδομένων για την ανοσοθεραπεία του καρκίνου που κερδίζει ολοένα έδαφος διεθνώς, η εστίαση στις νέες μοριακές τεχνικές στην Ογκολογία και η κατάσταση των κλινικών μελετών στην Ελλάδα σήμερα, καθώς και μια επετειακή εκδήλωση για τα 10 χρόνια ζωής της ομάδας των Νέων Ελλήνων Ογκολόγων αφιερωμένη στην εκπαίδευση των νέων γιατρών υπό την αιγίδα της ΕΟΠΕ. Τέλος, θα υπάρχουν παράλληλες δραστηριότητες (Νοσηλευτική τράπεζα) που θα απευθύνονται σε επαγγελματίες υγείας αλλά και σε ασθενείς και μέλη των οικογενειών τους, καθώς και παρουσίαση οικονομοτεχνικών δεδομένων σχετικά με τις νεότερες θεραπείες προσαρμοσμένες στα Ελληνικά δεδομένα.

Search

Facebook

Προβληθείτε εδώ

Ημερομηνία

January 2021
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ο Καιρός στην Αθήνα
Sorry! No actual weather data available!


Tag Cloud