You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Θα ζούμε μέχρι τα 130!

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Η Ιατρική του αύριο σήμερα – το κλασικό δεν γερνάει ποτέ», που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στις Σπέτσες, ενώ  με ενθουσιασμό  οι σύνεδροι συμμετείχαν και στις αθλητικές δραστηριότητες ευεξίας.

Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της διημερίδας στον ιστορικό χώρο της Αναργυρείου -Κοργιαλενείου Σχολής, ο Δρ Μιχάλης Παπαχαραλάμπους, Πρόεδρος της ΕΕΕΠΙΑ και Επιστημονικός Διευθυντής της Ορθοβιοτικής,  έστειλε το μήνυμα αισιοδοξίας των επιστημόνων του τομέα του: «Η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ που τα παιδιά τα οποία έχουν γεννηθεί μετά το 2000, μπορούν να έχουν ένα προσδόκιμο ζωής έως και 130 χρόνια. Ο ρόλος μας  είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να νιώθουν νέοι και  θέλουν να είναι υγιείς να αντιληφθούν τη σημασία της πρόληψης και γι ‘αυτό δεν αρκεί το παραδοσιακό check up που ακούμε τόσα χρόνια». Ο κ. Παπαχαραλάμπους πρόσθεσε: «Γι ‘αυτό,  η προσέγγιση γίνεται με τη βοήθεια της αναγεννητικής ιατρικής και όχι με αντιγήρανση, εννοώντας την ‘αντιγήρανση εκ των έσω’ ΤΗΣ ΑΝΑ-ΓΕΝΝΗΣΗΣ και το πώς μπορούμε να ‘γυρίσουμε πίσω το βιολογικό ρολόι  του οργανισμού’».

Χαιρετίζοντας την διεξαγωγή της διημερίδας στο νησί ο κος Γκόνος, Διευθυντής Ερευνών ΙΒΦΧΒ, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, χαρακτήρισε τις Σπέτσες ως  «Μέκκα της επιστήμης» υπενθυμίζοντας κάτι ελάχιστα γνωστό: ότι 19 νομπελίστες της γενετικής και της βιολογίας και συνολικά 450 επιστήμονες συναθροίζονται από το 1966 στις Σπέτσες  κάθε χρόνο για τα σεμινάρια τους.

Αναφορικά με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής ο Διευθυντής  Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Δρ Στάθης Γκόνος τόνισε: «Οι προβλέψεις λένε ότι 1 στα 4 παιδιά που γεννήθηκαν την τρίτη χιλιετηρίδα, αισίως θα φτάσουν τα 120 χρόνια ζωής». Διευκρίνισε ωστόσο ότι «το θέμα μας είναι ότι ζούμε πολύ περισσότερο από την περίοδο που είμαστε αναπαραγωγικά ικανοί δηλ. στα 45-50 την εποχή που έρχεται η εμμηνόπαυση στις γυναίκες. Αυτό αφορά και τους άνδρες αφού πρόσφατες μελέτες έχουνε δείξει ότι άνδρες που τεκνοποιούν σε σχετικά μεγάλη ηλικία, αυτό αποτελεί έναν παράγοντα  εμμηνόπαυσης με σειρά από γενετικές ανωμαλίες δεδομένου ότι προϊόντος του χρόνου έχουμε συσσώρευση βλαβών».

Σε ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο αναφέρθηκε ο Δρ Γκόνος: «Αυτή τη στιγμή το προσδόκιμο ζωής  στην Ελλάδα για τους άντρες είναι στα 78 έτη ενώ για τις γυναίκες στα 82 έτη και ότι ενώ το 1980 ήμαστε ψηλά στη λίστα των χωρών με αυξημένο προσδόκιμο ζωής, έχουμε πέσει στη σειρά γιατί έχουμε επιβαρύνει τον τρόπο ζωής όσοι από εμάς ζούμε σε αστικά κέντρα».

Ο Professor Brian Clark, λόγω έκτακτου προσωπικού προβλήματος, δεν παρέστη διά ζώσης αλλά μέσω Skype και μετέφερε τις δικές του ολόφρεσκες επιστημονικές ειδήσεις:

*εντείνεται η επιστημονική αμφισβήτηση της υπερχρήσης των αντιοξειδωτικών που ενδέχεται να  προκαλεί καρκίνο.

*τα πειράματα πρέπει να γίνονται και στις γυναίκες και στους ηλικιωμένους  για να υπόκεινται σε πιο εξατομικευμένες και ασφαλείς θεραπείες και σωστότερα φάρμακα «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι», κατέληξε ο κ. Clark «για να υποβαλλόμαστε σε πανομοιότυπες θεραπείες και αγωγές».

* η φράση κλειδί στην αντιγήρανση είναι «ακολουθώ σωστό συνετό τρόπο ζωής , τρέφομαι υγιεινά και κινούμαι όσο περισσότερο μπορώ».

Ο Δήμαρχος του νησιού κ. Παναγιώτης Λυράκης απηύθυνε χαιρετισμό ευχαριστώντας τους συνέδρους για την επιλογή των Σπετσών και δεσμεύτηκε να συμβάλει με ενέργειες του ώστε να βελτιώσει την υποδομή, για την διεξαγωγή παρόμοιων συναντήσεων κύρους.

Στην διημερίδα συμμετείχαν με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και πρωτοποριακές προσεγγίσεις σε ποικίλους τομείς οι:

 • Clark Brian-Emeritus Professor of Aaarhus University, Denmark & Chairman of Phytage
 • Αίσωπος Αθανάσιος –Καρδιολόγος, Παθολόγος =, Καθηγητής  Ά Παθολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών
 • Γαϊτάνος Γιώργος –Εργοφυσιολόγος
 • Γιαννιός  Ιωάννης –Καθηγητής Μεταφραστικής Ογκολογίας ,Πρόεδρος της Ελληνικής και Διεθνούς Εταιρείας Μοριακής και Γονιδιακής Ιατρικής και Έρευνας –Medical University of Varna.
 • Γκόνος Ευστάθιος –Διευθυντής Ερευνών ΙΒΦΧΒ, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.
 • Ινετζή Δημητρακάκη Αγγελική –MD. MSC, Ειδικός Καρδιολόγος – Εντατικολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης  Προληπτικής Καρδιολογίας “ORTHOBIOTIKI”, Καρδιολογικής Κλινικής  Metropolitan
 • Κακουλίδης Γεώργιος –Διευθύνων Σύμβουλος  Apollo AE Health Information Technologies, Γενικός Διευθυντής  Open Health Alliance.
 • Kαπλανίδης Ζαχαρίας –Οικονομολόγος ,Εκτελεστικός Διευθυντής  ΕΕΕΠΙΑ, Διευθύνων Σύμβουλος  Zita Congress & Travel SA.
 • Κατσαρός Ευάγγελος –MD Νευρολόγος –Διευθυντής Νευρολόγος Νοσοκομείου Metropolitan,Επιστημονικός Συνεργάτης  Ορθοβιοτικής Ιατρικής, Επιστημονικός Υπεύθυνος ΕΥΡΟΣΥΝΑΨΙΣ  Ι.Κ.Ε.
 • Κυβέλλος  Σπυρίδων –Ιατρός /Ομοιοπαθητικός, Γενικός Γραμματέας  Έρευνας  Διεθνούς Ακαδημίας ,Κλασικής Ομοιοπαθητικής, Επιστημονικός Συνεργάτης  Ιατρείου Κεφαλαλγίας Γ.Ν.Α.’’Γ. Γεννηματάς’’
 • Μαγκουρίτσας Μιχαήλ Γεώργιος -Φαρμακοποιός
 • Mαντζουράνη Θεοδώρα –Ενδοκρινολόγος, MD, MR CGP, DipNutrMed, FAARM
 • Μαραντίνης Γεώργιος –Γαστρεντερολόγος
 • Παπανδρέου Νικόλαος –Γενικός Ιατρός Ολιστικής Ιατρικής, Επιστημονικός Διευθυντής Ιατρείου Ολιστικής Ιατρικής Νικόλαος Παπανδρέου
 • Παπαχαραλάμπους Μιχαήλ-Ειδικός Παθολόγος, Πρόεδρος ΕΕΕΠΙΑ*, Επιστημονικός Διευθυντής “ORTHOBIOTIKI” Διευθυντής Παθολογίας Metropolitan
 • Πετρακοπούλου Δώρα- Πλαστικός Χειρουργός
 • Πετρουλάκη Ελένη –Καθηγήτρια Σωματικής Αγωγής
 • Πιτταράς Ανδρέας-Καρδιολόγος , Ass.Professor Georgetown University Washington,USA
 • Σακκάς Γρηγόριος –Χειρουργός /Ουρολόγος ,Fellow European Board of Urology, Διευθυντής Ουρολογικού Τμήματος Ορθοβιοτικής, Συνεργάτης Ομίλου ΥΓΕΙΑ
 • Σεχόπουλος Παναγιώτης –Γαστρεντερολόγος
 • Στεφάτου Ιωάννα-Ψυχοθεραπεύτρια ,Υπεύθυνη Ιατρείου Ολιστικής Ιατρικής Νικόλαος Παπανδρέου
 • Τυρογιάννης Γεώργιος –Ειδικός Παθολόγος, Διευθυντής ‘’ΜΗΤΕΡΑ’’ και συνεργάτης ‘’ΥΓΕΙΑ’’
 • Ψαρρά Γλυκερία –Κλινική Διαιτολόγος –Διατροφολόγος, Επ. Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν ομιλητές και κοινό στις ήπιες αθλητικές δραστηριότητες ευεξίας (pilates και yoga) που με άψογο επαγγελματισμό ανέλαβε να καθοδηγήσει αρχαρίους και μυημένους η καθηγήτρια σωματικής αγωγής Ελένη Πετρουλάκη στην  παραλία «Καΐκι».

Την ίδια μέρα και την επομένη μία έμπειρη στα αθλητικά δρώμενα του νησιού Σπετσιώτισσα η κυρία Μαρία Σκαρμούτσου, συνέβαλε στο Fitness-Wellness των τυχερών συμμετεχόντων με πεζοπορία και ποδηλασία στο μαγευτικό πευκόφυτο νησί. Σε γαστρονομική ευωχία εξελίχθηκε και το live cooking των κυριών που μαγείρεψαν Σπετσιώτικες σπεσιαλιτέ!

Search

Facebook

Προβληθείτε εδώ

Ημερομηνία

November 2020
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Ο Καιρός στην Αθήνα
Sorry! No actual weather data available!


Tag Cloud