You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Η Biosense Webster, Inc., του ομίλου Johnson & Johnson,παγκόσμιος ηγέτης στη διάγνωση και στη θεραπεία των καρδιακών αρρυθμιών ανακοίνωσε σήμερα την εμπορική κυκλοφορία του Καθετήρα THERMOCOOL SMARTTOUCH® SF στην Ευρώπη. Ο νέας γενιάς καθετήρας δύναμης επαφής «ContactForce» της εταιρίας διαθέτει προηγμένη τεχνολογία καταιόνησης, η οποία έχει σχεδιαστεί για τη μεγιστοποίηση της ψύξης του άκρου του καθετήρα και τη βελτιστοποίηση της παροχής των υγρών με μισό ρυθμό ροής σε σχέση με τους καθετήρες προηγούμενης γενιάς, που δεν διέθεταν την τεχνολογία πορώδους άκρου.

«Ο καθετήρας THERMOCOOL SMARTTOUCH® SF αποτελεί ένα συναρπαστικό βήμα προόδου, καθώς επιτρέπει και την ακριβή, αλλά και τη σταθερή εφαρμογή της δύναμης στο σημείο επαφής, ενώ βελτιώνει την αποτελεσματικότητα της ψύξης για την εξασφάλιση βέλτιστων επιπέδων καταιονισμού. Τα παραπάνω τον καθιστούν ιδανικό ακόμα και για τους πιο δύσκολους ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων αυτών με καρδιακή και νεφρική ανεπάρκεια, όπου ο προσεκτικός έλεγχος της παροχής των υγρών αποτελεί θέμα κρίσιμης σημασίας», αναφέρει ο γιατρός Richard Schilling, Καθηγητής Καρδιολογίας και Διευθυντής Εμπορικών Επιχειρήσεων και Στρατηγικής στο Bart’s Heart Centre Trustee AFA και Arrhythmia Alliance.

Τα κλινικά δεδομένα έχουν δείξει ότι η σταθερότητα στη δύναμη στο σημείο επαφής βοηθά τους γιατρούς να παρέχουν προσαρμοσμένη θεραπεία με ακρίβεια, εξασφαλίζοντας έτσι πολύ θετικά κλινικά αποτελέσματα, όπως αποδεικνύεταιστην Μελέτη SMART-AF, όπου μελετήθηκε η προηγούμενη γενιά του Καθετήρα THERMOCOOL SMARTTOUCH®. Τα αποτελέσματα στο ένα έτος παρακολούθησης δημοσιεύτηκαν στο Journal of the American College of Cardiology, και έδειξαν ότι οι ασθενείς σημείωσαν ένα συνολικό ποσοστό επιτυχίας της τάξης του 74% και ακόμη πιο σημαντικά, 81% ποσοστό επιτυχίας, όταν επιτυγχανόταν η συνεπής και η σταθερή εφαρμογή ενός στοχευμένου εύρους δύναμης στο σημείο επαφής για χρονικό διάστημα≥80% της συνολικής διάρκειας. Περαιτέρω υπο-ανάλυση έδειξε ότι όταν η δύναμη επαφής κυμαινόταν εντός του εύρους που είχε επιλέξει ο ερευνητής για χρονικό διάστημα ≥85% της συνολικής διάρκειας, το ποσοστό επιτυχίας αυξανόταν κατά 21% εώς88% (≥85%: n=32, <85%: n =73). Η παραπάνω κλινική μελέτηέδειξε για πρώτη φορά ότι η σταθερότητα της δύναμης επαφής στη θεραπεία βοηθά σημαντικά στη βελτίωση των αποτελεσμάτων για τους ασθενείς οι οποίοι υποβάλλονται σε θεραπεία κατάλυσης με καθετήρα.

«Ο Καθετήρας THERMOCOOL SMARTTOUCH® SF συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της δύναμης επαφής με την τεχνολογία καταιονισμού με χρήση πορώδους άκρου, η οποία αποτελεί ακόμα μία θετική εξέλιξη στο πεδίο της ηλεκτροφυσιολογίας», ανέφερε ο γιατρός καθ. Isabel Deisenhofer, Επικεφαλής του Τμήματος Ηλεκτροφυσιολογίας στο «GermanHeartCenter» στο Μόναχο.

Ο Καθετήρας THERMOCOOL SMARTTOUCH® SF αντικατοπρίζει τη δέσμευση της εταιρίας να παρέχει στους ηλεκτροφυσιολόγους την πιο ολοκληρωμένη επιλογή τεχνολογιών, γιανα μπορούν να κατανοούν καλύτερα και να ελέγχουν τη θεραπεία που παρέχουν κατά την κατάλυση με καθετήρα. Η συσκευή είναι άρρηκτα συνδυασμένημε το σύστημα CARTO®, το οποίο συνδυάζει την τεχνολογία άσκησης δύναμης στο σημείο επαφής, την τρισδιάστατη χαρτογράφηση και προηγμένη δυνατότητα πλοήγησης, ώστε να βοηθήσει τους ηλεκτροφυσιολόγους στην ανάπτυξητης συνολικής στρατηγικής κατάλυσης που θα εφαρμόσουν. Η καινοτόμα κατασκευή του Καθετήρα THERMOCOOL SMARTTOUCH® SF χαρακτηρίζεται από βελτιωμένη ευελιξία, καταπληκτική απόκριση στη ροπή, απαλή και ακριβήκάμψη, όπως και βελτιωμένη δυνατότητα κινήσεων και χειρισμού για τους κλινικούς γιατρούς. Η σχεδίαση τουπορώδους άκρουπαρέχει ομοιόμορφη ψύξη σε όλο το άκρο, χωρίς να επηρεάζεται από τον προσανατολισμό του άκρου του καθετήρα, ελαχιστοποιώντας έτσι τον κίνδυνο σχηματισμού θρομβώσεων.

«Αυτή η τελευταία καινοτομία αντανακλά τη στενή συνεργασία με την κλινική κοινότητα και τη δέσμευσή μας να προάγουμεθεραπευτικές λύσεις οι οποίες απευθύνονται σε ανεκπλήρωτες ανάγκες στη θεραπεία ασθενών με παθήσεις καρδιακού ρυθμού παγκοσμίως», δήλωσε ο Shlomi Nachman, Πρόεδρος του Ομίλου Εταιριών της Biosense Webster. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που μπορέσαμενα καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών μας ενσωματώνοντας αυτά τα δύο σημαντικά χαρακτηριστικά σε μία λύση και ευελπιστούμε να διευρύνουμε την πρόσβαση στους γιατρούς οπουδήποτε στον κόσμο, ώστε να ωφεληθούν περισσότεροι ασθενείς».

Ο καθετήρας THERMOCOOL SMARTTOUCH® SF έχει λάβει το σήμα CE στην Ευρώπη. Δεν έχει λάβει ακόμα έγκριση για εμπορική διάθεση στις ΗΠΑ.

Search

Facebook

Προβληθείτε εδώ

Ημερομηνία

December 2020
M T W T F S S
« Oct    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ο Καιρός στην Αθήνα
Sorry! No actual weather data available!


Tag Cloud