You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Η Astellas στο πλευρό του ιδρύματος «Fistula Foundation»

Η Astellas Pharma υποστηρίζει το Ίδρυμα «Fistula Foundation» στη δεύτερη φάση του προγράμματος «Action on Fistula» για την εξάλειψη των μαιευτικών συριγγίων. Το πρόγραμμα έχει ήδη παράσχει θεραπεία σε 2.471 γυναίκες, ενώ αναμένεται να έχει αλλάξει ακόμη 4.500 ζωές έως το 2020.

Τη δέσμευσή της να είναι αρωγός και στη δεύτερη φάση του προγράμματος «Action on Fistula» έδωσε η Astellas, σε μία προσπάθεια να συμβάλλει στον φιλόδοξο στόχο του να έχουν αντιμετωπιστεί θεραπευτικά 4.500 γυναίκες με μαιευτικό συρίγγιο στην Κένυα έως το 2020.

Το πρόγραμμα αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Fistula Foundation», η οποία ξεκίνησε το 2014 με την επιθυμία να αλλάξει τις ζωές περισσότερων από 1.200 γυναικών στην Κένυα που πάσχουν από συρίγγιο, έναν τραυματισμό που προκαλείται από παρατεταμένο και παρεμποδιζόμενο τοκετό, ο οποίος οδηγεί σε ακράτεια κοπράνων ή ούρων ή και στα δύο.

Το συρίγγιο συμβαίνει συχνότερα σε γυναίκες που ζουν σε αγροτικές κοινότητες σε χώρες με περιορισμένους πόρους, οι οποίες δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει διαθέσιμη βοήθεια ή δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν κάποιο νοσοκομείο.

Οι γυναίκες με συρίγγιο συχνά υφίστανται σοβαρό κοινωνικό στιγματισμό λόγω της οσμής, που είναι συνεχής, και σε πολλές περιπτώσεις απομακρύνει την οικογένεια, τους φίλους και τους γείτονες των ασθενών. Ούσες στιγματισμένες, οι γυναίκες αυτές αντιμετωπίζουν συχνά την άρνηση στην πρόσβαση στην εκπαίδευση και την εργασία και αφήνονται στην απομόνωση και τη φτώχεια.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα «Action on Fistula» αναγνωρίστηκε στα βραβεία Better Society Awards 2017 για το έργο του με το Ίδρυμα « Fistula Foundation » στην κατηγορία «Συνεργασία με Διεθνή Φιλανθρωπική Οργάνωση» και στα βραβεία Communiqué Awards 2017 στην κατηγορία «Αριστεία στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη».

Μέχρι σήμερα έχει ήδη προσφέρει επανορθωτική επέμβαση σε 1.471 Κενυάτισσες με μαιευτικό συρίγγιο και έχει αυξήσει σημαντικά τη δυνατότητα διενέργειας χειρουργικών επεμβάσεων στην Κένυα για την αντιμετώπιση της πάθησης μέσω ειδικής εκπαίδευσης έξι χειρουργών σε συρίγγια.

Επίσης έχει οργανώσει ένα δίκτυο αντιμετώπισης των συριγγίων με την ένταξη έξι κέντρων, τα οποία παρέχουν επεμβάσεις συριγγίων σε τακτική βάση, προκειμένου να επεκταθεί η πρόσβαση των γυναικών στις υπηρεσίες, ενώ έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σημαντικό πρόγραμμα ενημέρωσης με στόχο την αναγνώριση και την προσέλευση των γυναικών για θεραπεία.

Από το Μάιο του 2017 έως τον Απρίλιο του 2020 το πρόγραμμα «Action on Fistula» θα προσφέρει χειρουργικές επεμβάσεις σε επιπλέον 2.000 γυναίκες με συρίγγιο και θα συνεχίσει να συνεισφέρει στη δυνατότητα παροχής συνεχιζόμενης θεραπείας στην Κένυα.

Αναμένεται, δε, να επεκτείνει το δίκτυο θεραπείας του σε έως οκτώ κέντρα θεραπείας, καθώς και να εκπαιδεύσει επιπλέον έξι χειρουργούς στο Gynocare Women’s and Fistula Hospital της Κένυας, συμπεριλαμβανομένων γιατρών από το εξωτερικό, προκειμένου να ενισχύσει τις δυνατότητες αντιμετώπισης στην υποσαχάρια Αφρική και τη νοτιοανατολική Ασία.

Όπως έγινε γνωστό, ακόμη, θα εκπαιδεύσει 10 νοσηλευτές στα συρίγγια για την υποστήριξη των γυναικών στη διάρκεια του ταξιδιού της θεραπείας τους και θα ιδρύσει 20 ομάδες υποστήριξης σε ολόκληρη την Κένυα που θα παρέχουν ψυχολογική βοήθεια στις ασθενείς που αναρρώνουν από συρίγγιο, οικονομική ενίσχυση και δραστηριότητες για τη δημιουργία εισοδήματος προκειμένου να συμβάλλει στην επανένταξη των γυναικών που θεραπεύονται στις κοινότητές τους.

«Η συνεργασία με την Astellas μας έχει δώσει τη δυνατότητα να μεταμορφώσουμε το τοπίο της θεραπείας στην Κένυα, από μια κατάσταση όπου τα νοσοκομεία λειτουργούσαν σε μεγάλο βαθμό στο κενό, σε ένα δίκτυο που εκτείνεται σε όλη τη χώρα με έξι κέντρα που προσφέρουν θεραπεία του μαιευτικού συριγγίου σε τακτική βάση. Τα αποτελέσματα είναι καταπληκτικά, καθώς μας δίνεται η δυνατότητα να παρέχουμε θεραπεία σε τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό γυναικών από τον αρχικό μας στόχο» σχολιάζει η Kate Grant, πρόεδρος του Ιδρύματος «Fistula Foundation».

Από την πλευρά του ο Yukio Matsui, Πρόεδρος της Astellas Pharma Europe Limited, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Δράση «Action on Fistula» έχει μεταμορφώσει τις ζωές σε τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό γυναικών από ό,τι προγραμματιζόταν αρχικά. Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο”.

Και πρόσθεσε: «Στα επόμενα τρία χρόνια έχουμε θέσει στους εαυτούς μας τον φιλόδοξο στόχο να παρέχουμε θεραπεία σε πολύ περισσότερες γυναίκες με αυτή την εξουθενωτική πάθηση και να χτίσουμε μία ακόμα πιο ισχυρή υποδομή στην Κένυα ώστε η κληρονομιά του προγράμματος «Action on Fistula» να διαρκέσει πολλά χρόνια».

Η δράση «Action on Fistula», αξίζει να αναφερθεί, είναι ένα εμβληματικό πρόγραμμα της πρωτοβουλίας «Επιταχυνόμενη Πρόσβαση» (Access Accelerated), μίας συνεργασίας πολλαπλών παραγόντων, η οποία επικεντρώνεται στη βελτίωση της περίθαλψης των μη μεταδοτικών ασθενειών και υποστηρίζεται από την Astellas Pharma Inc.

Η πρωτοβουλία έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση του πλήρους φάσματος των εμποδίων πρόσβασης σε φάρμακα για μη μεταδιδόμενες νόσους (NCD) σε χώρες χαμηλού και χαμηλότερου-μέσου εισοδήματος. Με τη συμμετοχή τουλάχιστον 20 βιοφαρμακευτικών εταιρειών και ενώσεων, η Επιταχυνόμενη Πρόσβαση περιλαμβάνει επίσης συνεργάτες όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και η ένωση Union of International Cancer Control, που εργάζονται συλλογικά προς το στόχο της Αειφόρου Ανάπτυξης του ΟΗΕ για τη μείωση των πρόωρων θανάτων από NCD κατά ένα τρίτο έως το 2030.

Search

Facebook

Προβληθείτε εδώ

Ημερομηνία

January 2021
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ο Καιρός στην Αθήνα
Sorry! No actual weather data available!


Tag Cloud