You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Η Ασπιρίνη: Γιορτάζοντας 120 χρόνια παροχής μιας υγιέστερης ζωής

Η εμπνευσμένη ιστορία του ακετυλοσαλικυλικού οξέος, του ενεργού συστατικού της Ασπιρίνης®, ξεκίνησε το 1897 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα…

Η Ασπιρίνη®, με ενεργό συστατικό το ακετυλοσαλικυλικό οξύ (ASA), λαμβάνεται καθημερινά από εκατομμύρια ανθρώπους, αναγνωρίζεται από τους καταναλωτές, τους ασθενείς και τους επαγγελματίες υγείας ως ένα υποδειγματικό φάρμακο για την ανακούφιση του πόνου και της αγωγής πρόληψης καρδιαγγειακών συμβάντων όπως το έμφραγμα.

Το 2017, γιορτάζουμε κάτι για το οποίο λίγα φάρμακα μπορούν να υπερηφανευτούν – μια μακρόχρονη ιστορία κλινικής έρευνας και χρήσης, συνοδευόμενη από ιατρικές εξελίξεις και καινοτομία.

Πράγματι, η Ασπιρίνη® όχι μόνο εκτίθεται στο Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας του Ινστιτούτου Smithsonian στην Ουάσινγκτον μαζί με ιστορικές ιατρικές καινοτομίες όπως το στηθοσκόπιο,1 αλλά το ενεργό της συστατικό, το ASA, συνεχίζει να διατηρεί μια θέση στον Κατάλογο Βασικών Φαρμάκων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.2

Ο πόνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν σημαντικές παγκόσμιες προκλήσεις στον τομέα της υγείας καθώς επηρεάζουν δυσμενώς εκατομμύρια ζωές κάθε μέρα.

Στο τομέα αυτό η μακρόχρονη και συνεχιζόμενη ιστορία έρευνας και χρήσης του ASA έχει οδηγήσει στο να αναγνωρίζεται και να χαίρει εμπιστοσύνης ως ασφαλές και αποτελεσματικό, όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.

Η πλούσια και διαρκώς εξελισσόμενη ιστορία της Ασπιρίνης® ξεκίνησε με έναν νέο χημικό που αναζητούσε ανακούφιση για τον πόνο του πατέρα του.

Το 1897, ο Dr. Felix Hoffmann κατάφερε να συνθέσει μια χημικά καθαρή και σταθερή μορφή ακετυλοσαλικυλικού οξέος (ASA) για πρώτη φορά στα εργαστήρια της Bayer.

Έτσι γεννήθηκε ένα πολύπλευρο αναλγητικό και, λέγεται ότι, χρησιμοποιήθηκε αμέσως προς όφελος του πατέρα του Hoffmann, ο οποίος υπέφερε από ρευματοπάθεια.

Σήμερα το ASA , με τη μορφή που υπάρχει στην Ασπιρίνη®, παραμένει εξίσου σημαντικό, παίζοντας ρόλο στη σύγχρονη ιατρική έρευνα που διερευνά πρόσθετες χρήσεις του.

Μάλιστα, μόνο το 2016 το ASA ήταν το επίκεντρο περισσοτέρων από 1.900 δημοσιεύσεων.4

Στην πάροδο των χρόνων, και η Bayer έχει χρηματοδοτήσει πολλές έρευνες και καινοτομίες στους τομείς των καρδιαγγειακών νοσημάτων και της ανακούφισης του πόνου.

Η Bayer έχει χρηματοδοτήσει ή/και προσφέρει φάρμακα για έναν αριθμό σημαντικών κατά το παρελθόν ή/και συνεχιζόμενων επιστημονικών δοκιμών, συμπεριλαμβανομένων των: Women’s Health Study (Μελέτη Γυνακείας Υγείας),5 Primary Prevention Project (Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Πρόληψης),6 ARRIVE,7 ASPREE8 και ASCEND.9

Οι καταναλωτές και οι ασθενείς πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες χρήσης, συμπεριλαμβανομένων των προειδοποιήσεων και ενδείξεων, όταν κάνουν χρήση ASA είτε βραχυχρόνια για ανακούφιση από τον πόνο είτε μακροχρόνια για λόγους καρδιολογικής πρόληψης, κατόπιν οδηγιών γιατρού.

Όταν το ASA λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες, οι σοβαρές γαστρεντερικές παρενέργειες σε βραχυχρόνια χρήση είναι σπάνιες,10 11 12 13 και όχι συχνές σε μακροχρόνια χρήση που γίνεται κατόπιν οδηγιών γιατρού.14 15 16 17

Ορισμένες παθήσεις, ή η χρήση του ASA σε συνδυασμό με άλλα αναλγητικά, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών γαστρεντερικών συμβάντων.

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι σε χρήση χαμηλής δόσης ASA με σκοπό την πρόληψη επανάληψης καρδιαγγειακού επεισοδίου, γαστρεντερική αιμορραγία εκδηλώθηκε σε λιγότερο από το 1% (41 από 6.300) των ασθενών.14

Όταν χρησιμοποιείται χαμηλή δόση ASA για την πρόληψη πρωτοεμφανιζόμενου καρδιαγγειακού επεισοδίου, τα δεδομένα δείχνουν ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων σε αναλογία 2:1.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ασπιρίνη®, επισκεφθείτε το www.aspirin.gr

Bayer: Επιστήμη για μία Καλύτερη Ζωή

Η Bayer είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο των Βιοεπιστημών και συγκεκριμένα στους τομείς της Υγείας και της Γεωργίας.

Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Bayer σχεδιάζονται με γνώμονα το όφελος των ανθρώπων και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Ταυτόχρονα, ο Όμιλος στοχεύει στη δημιουργία αξίας μέσω της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της υψηλής απόδοσης.

Η Bayer είναι προσηλωμένη στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και δρα ως ένας κοινωνικά και ηθικά υπεύθυνος εταιρικός πολίτης.

Κατά το οικονομικό έτος 2016, ο Όμιλος απασχολούσε περίπου 115.200 άτομα και είχε πωλήσεις της τάξεως των 46,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι επενδύσεις ανήλθαν σε € 2,6 δις ενώ οι δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη σε € 4,7 δις.

Στα αποτελέσματα αυτά συμπεριλαμβάνονται τα οικονομικά στοιχεία του Τομέα Πολυμερών, ο οποίος εισήλθε στο χρηματιστήριο στις 6 Οκτωβρίου 2015, ως ανεξάρτητη εταιρεία με την επωνυμία Covestro.

Search

Facebook

Προβληθείτε εδώ

Ημερομηνία

February 2019
M T W T F S S
« Jan    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Ο Καιρός στην Αθήνα


14.6°C
Feels like 14.6°C
Clear

Today:
17°C / 5°C
Tomorrow Friday Saturday
17° / 6° 16° / 7° 10° / 3°

Tag Cloud