You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Βουβωνοκήλη: Μία συχνή πάθηση που δεν πρέπει να αγνοήσετε

H βουβωνοκήλη αποτελεί τη πιο συχνή μορφή κήλης, με 1 στους 4 ανθρώπους, κυρίως άνδρες, να εμφανίζουν βουβωνοκήλη στην ενήλικη ζωή τους.

Δεδομένου ότι η βουβωνοκήλη, ιδίως στα αρχικά στάδια, μπορεί να μην εμφανίσει συμπτώματα και να μην ενοχλεί τον ασθενή, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως πρέπει να γίνει έγκαιρη χειρουργική αντιμετώπιση, για την αποφυγή σοβαρών επιπλοκών.

Η πιο επικίνδυνη επιπλοκή είναι η περίσφιξη, η οποία θέτει σε κίνδυνο το όργανο που εμπεριέχεται εντός της κήλης (π.χ. νέκρωση εντέρου).

Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να μην αμελείτε μία κήλη που δεν σας ενοχλεί, αλλά αντίθετα να είστε ενημερωμένοι για το πώς μπορεί να αντιμετωπισθεί οριστικά και αποτελεσματικά.

Ο Γενικός Χειρουργός Δρ. Χαράλαμπος Σπυρόπουλος, μας προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες πάνω σε αυτό το θέμα.

Λαπαροσκοπική Αντιμετώπιση: Η Ιδανική Θεραπεία

Η λαπαροσκοπική αντιμετώπιση της βουβωνοκήλης είναι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισής της. Απαιτεί μόνο 3 μικροτομές, οι οποίες δεν ξεπερνούν τα 8 χιλιοστά η καθεμία. Μία μικροκάμερα, το λαπαροσκόπιο, εισάγεται προσεκτικά και συνδέεται με μία οθόνη υψηλής ευκρίνειας ώστε να παρέχει λεπτομερή και μεγεθυμένη εικόνα της πάσχουσας περιοχής. Η κήλη ανατάσσεται και τοποθετείται ένα βιοσυμβατό, μη απορροφήσιμο (ενίοτε και πλήρως απορροφήσιμο / βιολογικό) πλέγμα στην περιοχή, δημιουργώντας έτσι ένα «καινούριο», ισχυρό τοίχωμα.

Εξάλειψη Επιπλοκών

Η λαπαροσκοπική αποκατάσταση της βουβωνοκήλης έχει σχεδόν μηδαμινά ποσοστά υποτροπής και χρόνιου πόνου. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην εφαρμογή της εξωπεριτοναϊκής τεχνικής (TEP – Totally Extraperitoneal Repair), η οποία, όπως αναφέρει ο Δρ. Χαράλαμπος Σπυρόπουλος, «θεωρείται η πλέον ασφαλής μέθοδος αποκατάστασης της βουβωνοκήλης, με τις λιγότερες πιθανές επιπλοκές, καθώς η επέμβαση διενεργείται χωρίς επαφή με τα σπλάγχνα της κοιλίας. Η επέμβαση αποκαθιστά τη φυσιολογική ανατομία ενισχύοντας το χάσμα και τα αδύναμα κοιλιακά τοιχώματα εκεί που πρέπει, δηλαδή εκ των έσω».

Μοναδικά Πλεονεκτήματα Επέμβασης

Η λαπαροενδοσκοπική τεχνική είναι η πρώτη επιλογή στην αντιμετώπιση της βουβωνοκήλης, καθώς:

Διενεργείται μέσω μικροτάτων τομών και επομένως δεν προκαλεί σημαντική βλάβη στους ιστούς.

Είναι πλήρως αναίμακτη.

Αποφεύγεται η καθήλωση του πλέγματος με υλικά που μπορεί να προκαλέσουν χρόνια ενόχληση.

Επιτρέπει την πλήρη αποκατάσταση της φυσιολογικής ανατομίας καθώς και των διπλών βουβωνοκηλών διαμέσου των ίδιων μικρών οπών.

Επιτυγχάνει τη σύγχρονη διόρθωση με το ίδιο πλέγμα κηλών που μπορεί να συνυπάρχουν αλλά να μην είχαν αναγνωριστεί προεγχειρητικά.

Αποφεύγει την κάκωση νεύρων και ευαίσθητων αγγείων της περιοχής, ιδίως σε σχέση με την αιμάτωση των όρχεων στους άνδρες ασθενείς.

Το μετεγχειρητικό στάδιο μειώνεται σημαντικά και η ανάρρωση είναι ταχύτατη.

Έχει άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Μετά τη Λαπαροσκοπική Αποκατάσταση

Ο Δρ. Χαράλαμπος Σπυρόπουλος, ενημερώνει πως ο ασθενής μπορεί να εξέλθει του νοσοκομείου ακόμη και την ίδια ημέρα και να επιστρέψει κανονικά στις καθημερινές του δραστηριότητες, μέσα σε μόνο λίγες ημέρες. Η πλήρης ανάρρωση του ασθενούς, συμπεριλαμβανομένης της γυμναστικής και της άσκησης, χρειάζεται το πολύ 1 – 2 εβδομάδες.

Μην επαναπαύεστε όταν η κήλη σας δεν παρουσιάζει συμπτώματα. Αποφύγετε την εμφάνιση σοβαρών επιπλοκών, αντιμετωπίζοντας την κήλη σας όσο το δυνατόν νωρίτερα από τη στιγμή της διάγνωσής της.

Search

Facebook

Προβληθείτε εδώ

Ημερομηνία

January 2021
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ο Καιρός στην Αθήνα
Sorry! No actual weather data available!


Tag Cloud