You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

H Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (Ε.Ο.Ο.), μετά την απόρριψη από το ΣτΕ (3/11/2013) της προσφυγής της Ομοσπονδίας για εξαίρεση του κλάδου των Οδοντιάτρων από την εφαρμογή του Ν. 3919/2011 -ο οποίος αφορά την απελευθέρωση των επαγγελμάτων-  καλεί τα μέλη της να λάβουν μέρος στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013. 

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία εκφράζει

την αγανάκτηση του Οδοντιατρικού Κόσμου, για την επιδείνωση του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει ο Κλάδος μας με τις καινούργιες περικοπές στις δαπάνες υγείας οι οποίες απαξιώνουν την οδοντιατρική περίθαλψη, αποδυναμώνουν τις δημόσιες δομές

την αντίθεσή της στην απορριπτική απόφαση  του ΣτE σχετικά με την προσφυγή της Ομοσπονδίας για την μη απελευθέρωση του επαγγέλματος του οδοντιάτρου (3ης/11/2013)

Η πολιτική των μνημονίων, της λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων, της ανεργίας, της μείωσης εισοδημάτων και της ισοπέδωσης του Κοινωνικού Κράτους, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, πρέπει να μας βρει απέναντι, όταν

-  Ο Κλάδος μας αντιμετωπίζει πρωτοφανές πρόβλημα επιβίωσης, καθώς η χώρα βυθίζεται στην ύφεση και στην εξαθλίωση

-  Επιβαρυνόμαστε με εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές και διαρκώς εντεινόμενες φορολογικές επιβαρύνσεις, ενώ υφιστάμεθα τις επιπτώσεις της ισοπεδωτικής ανεργίας, η οποία ούτε καταγράφεται, ούτε επιδοτείται

-  Οδηγούμαστε σε απόγνωση από τα νέα «χαράτσια» που έχει «επινοήσει» η Κυβέρνηση και τα οποία πλήττουν τους μικρομεσαίους, ενώ διατηρούν το φάσμα της ανεργίας των νέων, υπέρ των ολίγων, μεγάλων και ισχυρών

-  Ο ελευθεροεπαγγελματίας οδοντίατρος πλήττεται ανηλεώς και οδηγείται στον αφανισμό

-  Οι υπηρετούντες στο Ε.Σ.Υ. αμείβονται με μισθούς πείνας

-  Οι εκπαιδευτικοί οδοντίατροι οδηγούνται σε απόλυση

-  Το διδακτικό προσωπικό των Α.Ε.Ι. διαμαρτύρεται για οικονομική και λειτουργική ασφυξία

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία τονίζει για μία ακόμη φορά τα δίκαια αιτήματα του κλάδου μας:

  1. Τη μη εφαρμογή του Ν. 3919/2011, ο οποίος αφορά την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, διότι μετά την απόρριψη της αίτησής μας για ακύρωση της εγκυκλίου του Υπουργού Υγείας για την εφαρμογή του, αίρει κάθε περιορισμό στο ευαίσθητο επάγγελμά μας και το “ρίχνει” βορρά στους επιχειρηματίες της υγείας με τις ολέθριες επιπτώσεις στην υγεία του Ελληνικού πληθυσμού και την πλήρη καταστροφή του επαγγελματία, λειτουργό υγείας, οδοντιάτρου.
  2. Τη διεκδίκηση από το ΤΣΑΥ (νυν Τομέας Υγειονομικών του ΕΤΑΑ) των οφειλομένων από την Πολιτεία ποσών (κοινωνικός πόρος, τριμερής χρηματοδότηση κλπ) καθώς και των εργοδοτικών εισφορών. Διεκδικούμε δικαστικά την επαναφορά των «κουρεμένων» κεφαλαίων μας. Απαιτούμε τον εκσυγχρονισμό του Ταμείου (ηλεκτρονική κατάθεση εισφορών, εκκαθάριση εκκρεμών δαπανών, κλπ) για την διευκόλυνση των ασφαλισμένων.
  3. Την παρέμβαση από τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να αποσυνδέεται από την κύρια σύνταξη το επιπλέον ποσό που αντιστοιχεί στο μονοσυνταξιούχο, για να μην αποδεκατίζεται η σύνταξη των υγειονομικών αυτών που επί σειρά ετών έχουν καταβάλλει επιπλέον εισφορές στο ΤΣΑΥ, ή την επιστροφή των.
  4. Την υλοποίηση των προτάσεων της Ε.Ο.Ο. αναφορικά με την αποκομιδή των οδοντιατρικών αποβλήτων.
  5. Την προστασία των παραμεθορίων περιοχών απ’ την «αναγκαστική» μετάβαση ασθενών στο εξωτερικό, μη έχοντας λύση στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.
  6. Την αναβάθμιση της Οδοντιατρικής στο ΕΣΥ τόσο στα οδοντιατρικά τμήματα των νοσοκομείων όσο και στα Κ.Υ. τόσο σε στελεχιακό δυναμικό όσο και προγράμματα εργασίας.
  7. Τη μείωση του ΦΠΑ των υλικών, ειδικού φορολογικού καθεστώτος για παραμεθόριες περιοχές, κλπ.

Η Ε.Ο.Ο. προτείνει προς όλους τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους της Χώρας, να συμπράξουν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, συμμετοχή στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, έκδοση Δελτίων Τύπου και πραγματοποίηση συνεντεύξεων τύπου, καθώς και κάθε μορφή ανάδειξης των αιτημάτων μας, την οποία οι τοπικοί Σύλλογοι θα επιλέξουν.

Search

Facebook

Προβληθείτε εδώ

Ημερομηνία

October 2020
M T W T F S S
« Oct    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Ο Καιρός στην Αθήνα
Sorry! No actual weather data available!


Tag Cloud