You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ένα ευχαριστώ γεμάτο χρώματα και λευκά χαμόγελα για τους εθελοντές της ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑΣ

Σε μια μεγάλη γιορτή, που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, τα παιδιά των 60 Δημοτικών Σχολείων της Αθήνας, τα οποία συμμετείχαν στο πρόγραμμα ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ των Γιατρών του Κόσμου, ψυχαγωγήθηκαν, ενημερώθηκαν και ευχαρίστησαν με τις χρωματιστές ζωγραφιές τους και τα λευκά χαμόγελά τους, τους 50 εθελοντές οδοντιάτρους του προγράμματος, οι οποίοι τα δύο προηγούμενα χρόνια υποστήριξαν τη στοματική τους υγεία. Η ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ υλοποιήθηκε από τις αρχές του 2013 έως σήμερα πραγματοποιώντας οδοντιατρική εξέταση σε 9.382 παιδιά και 7.500 φθοριώσεις μέσα στα σχολεία, ενώ παράλληλα αντιμετώπισε τη θεραπεία 17.489 προβληματικών παιδικών δοντιών, 4.528 δύσκολων οδοντιατρικών περιστατικών και περισσοτέρων των 1.500 ορθοδοντικών περιστατικών στο νεοσύστατο οδοντιατρείο (Ανοιχτό Πολυιατρείο Αθήνας) των Γιατρών του Κόσμου και στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων.

Κατά τη διάρκεια της ημερήσιας Γιορτής, παιδιά από τα Δημοτικά Σχολεία της Αθήνας καθώς και από κοινωνικούς φορείς που ασχολούνται με τη σωματική και ψυχική υγεία του παιδιού, απασχολήθηκαν σε βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες και σε εργαστήριο κινουμένου σχεδίου με θέμα τη στοματική υγεία. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στο Αμφιθέατρο του 9,84 στην Τεχνόπολη πραγματοποιήθηκε η τελετή παρουσίασης των αποτελεσμάτων του προγράμματος παρουσία των εθελοντών οδοντιάτρων, των μελών της επιστημονικής ομάδας του έργου, των μελών του Δ.Σ. και των στελεχών από τους Γιατρούς του Κόσμου και τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου της Αθήνας.

Παρουσιάζοντας τον τελικό απολογισμό του έργου ο κ. Νικήτας Κανάκης, Παιδοοδοντίατρος, Επιστημονικός Υπεύθυνος Αδαμαντιάδας και Γενικός Γραμματέας των Γιατρών του Κόσμου, τόνισε ότι η οδοντιατρική είναι κοινωνική πράξη, γιατί συνδέεται με το πώς ένα παιδί έχει τη δυνατότητα να τρώει, να χαμογελά και να σχετίζεται με τα άλλα παιδιά. Επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Παραθέτουμε σήμερα κάποια αριθμητικά στοιχεία που αφορούν παιδιά με τα οποία εμείς οι οδοντίατροι δουλέψαμε το προηγούμενο διάστημα. Πίσω από αυτά τα νούμερα είναι τα πρόσωπα και οι ζωές αυτών των παιδιών. Είναι συγκλονιστικό ότι το 80% των παιδιών που εξετάσαμε χρειάζονταν άμεσα οδοντιατρική φροντίδα. Είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό και ξέρουμε ότι αφορά τα πιο φτωχά, τα πιο αδικημένα παιδιά που ζουν σήμερα στην πόλη της Αθήνας. Αντιμετωπίσαμε πολλά παιδιά που μέχρι πριν λίγο καιρό έκρυβαν τα προβλήματα, τον πόνο και τα χαλασμένα δόντια τους γιατί ήξεραν ότι οι γονείς τους δεν είχαν χρήματα να τους βοηθήσουν, ή σε κάποιες περιπτώσεις δεν είχαν καν γονείς. Με την ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ και τους εθελοντές οδοντίατρους τους δόθηκε η δυνατότητα να διορθώσουν το πρόβλημα, τους δόθηκε η δυνατότητα να μην πονούν πια και να χαμογελούν. Το πρόγραμμα πέτυχε έναν διττό στόχο το να προάγει την υγεία ανάμεσα στα παιδιά των σχολείων της Αθήνας και την ίδια στιγμή τον εθελοντισμό ανάμεσα στους οδοντίατρους».

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της η Παιδίατρος, Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου κα Άννα Μαϊλη. Στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων συμμετείχαν ο Δρ. Μιχάλης Καλαβρυτινός, Οδοντίατρος, Ορθοδοντικός, Υπεύθυνος Παρεμβατικών Δράσεων, Αντιπρόεδρος Ορθοδοντικής Εταιρείας της Ελλάδος ο οποίος αναφέρθηκε στην καινοτομία της δυνατότητας ορθοδοντικής θεραπείας που εισήγαγε το πρόγραμμα, καθώς επίσης ο κος Αντώνης Αμπαριώτης ο οποίος αναφέρθηκε στην υλοποίηση της ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑΣ στο δημοτικό οδοντιατρείο του Δήμου της Αθήνας. Χαιρετισμό απηύθυνε τέλος ο τέως Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κος Αντώνης Δημόπουλος. Η ημερήσια εκδήλωση για τη Γιορτή της ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑΣ συνεχίστηκε με τη βράβευση των εθελοντών οδοντίατρων με ζωγραφικούς πίνακες που είχαν φτιάξει νωρίτερα τα παιδιά και ολοκληρώθηκε με τη συναυλία για παιδιά με έντεχνο τραγούδι Ελλήνων δημιουργών και τα αγαπημένα τραγούδια μικρών και μεγάλων από τη Λιλιπούπολη, το Κάτω από ένα Κουνουπίδι και τον Τεμπέλη Δράκο.

Search

Facebook

Προβληθείτε εδώ

Ημερομηνία

October 2020
M T W T F S S
« Oct    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Ο Καιρός στην Αθήνα
Sorry! No actual weather data available!


Tag Cloud